Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2018 16:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hodí se to na Instagram a je tam levný alkohol? Mladí si dovolenou vybírají podle kritérií, které podtrhují dnešní společnost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zapomeň na poznávání památek, důležitější je Instagram a alkohol.

Cestování po světě již dnes není ani zdaleka tak omezené, jak tomu bylo v minulosti. Dnes si stačí našetřit pár tisíc korun a můžeš se vydat poznávat minimálně evropské destinace, aniž by ses díval na peníze. Svoboda v cestování je proto výrazně propojena i s technologickým pokrokem, a proto se před časem společnost Schofields Insurance zeptala tisíce mladých Britů ve věku od 18 do 33 let na pár otázek o tom, jak probíhá výběr jejich nadcházející dovolenkové destinace.

Cesta na dovolenou dnes není už jen o tom, aby si člověk užil pár dní volna a nabral nové síly, ale lidé často cestují, aby si sebou domů kromě zážitků přinesli zejména fotografie a pak se s nimi mohli pochlubit nejen rodině a blízkým, ale i tisícům cizích lidí na internetu.


40 procent dotázaných mladých Britů odpovědělo, že hlavním faktorem při výběru dovolené je právě takzvaná Instagrammability, čili jak dobře bude dovolená vypadat na fotografiích, které pak člověk zavěsí na sociální sítě. Hned druhým faktorem se stala dostupnost a cena alkoholu, kterou označilo za důležitou 24 procent lidí, po čemž následoval faktor s názvem osobní rozvoj s 22 procenty.

Místní kuchyni by si chtělo užít 9 procent lidí a co mnoha lidí překvapilo, jen 3,9 procenta dotázaných mladých lidí řeklo, že je při výběru dovolenkové destinace zajímají možnosti poznávání památek a zajímavých míst. Dnešní generace proto rozhodně disponuje rozdílnými faktory ve srovnání s našimi rodiči, ale i když se ti na dovolené nepodaří zachytit dokonalou „Instagrammable“ momentku, nezoufej.

Domů
Sdílet
Diskuse