Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2018 16:58
Čas čtení 0:00
Radka T.

Olympiáda ještě ani nezačala a už hlásí první rekord. Pro sportovce nachystali nejvíce kondomů v historii zimních her

SPORT
Uložit Uložené

Bezpečnost je na prvním místě. A to nejen během sportovních výkonů.

Už za pár dní odstartují zimní olympijské hry, které se tentokrát budou konat v jihokorejském Pchjongčchangu. Celý svět se tak těší na skvělé sportovní výkony, na což se sportovci připravují i po psychické stránce. V pohotovosti jsou také organizátoři, kteří myslí na to, že i ti nejšpičkovější sportovci jsou jen obyčejnými lidmi s obyčejnými potřebami. Mezi ně se jednoznačně řadí i sex, o který v olympijské vesnici nikdy nemusí být nouze.

O tom, co se vlastně děje v olympijské vesnici a zda náhodou není místem sexuálních orgií, se začalo diskutovat už během letních olympijských her v roce 2016. V brazilském Riu totiž rozdali 450 tisíc kondomů, z toho 100 tisíc pro ženy. To byl zároveň rekordní počet kondomů v rámci letních olympijských her. Svůj vlastní rekord se nyní snaží pokořit i zimní hry, které jsou oproti letním zřejmě méně sexy. Účastníkům, tedy 2925 sportovcům, se totiž plánuje rozdat celkem 110 tisíc kondomů, což je 37 prezervativů na hlavu.

Olympiáda ještě ani nezačala a už hlásí první rekord. Pro sportovce nachystali nejvíce kondomů v historii zimních her
Zdroj: TASR/AP

Organizátoři chtějí zajistit kondomy snadno dostupné pro všechny sportovce. Bezpečnost, a to nejen během samotných sportovních výkonů, je totiž prvořadá. Koše na ně mají být umístěny na ženských i mužských toaletách v olympijské vesnici. A přestože nikdo neočekává, že je sportovci spotřebují všechny, je třeba myslet na všechno a v tomto případě proto jistota nikdy není na škodu.

Kondomy byly poprvé veřejně distribuovány na zimní olympiádě v Soulu v roce 1988. Cílem bylo zabránit šíření HIV. Tehdy jich však rozdali jen 8500. Počet kondomů v dalších a dalších hrách stoupal na desítky tisíc, ačkoli v roce 1996 jich bylo jen 15 tisíc. Rekordérem se stalo loni zmíněné Rio, kde se jich rozdalo 450 tisíc. Jižní Korea se však také postarala o rekord, 110 tisíc kondomů je suverénně nejvíce v rámci zimní olympiády. Je to o 10 tisíc více než na zimních olympiádách ve Vancouveru či Soči.

Olympiáda ještě ani nezačala a už hlásí první rekord. Pro sportovce nachystali nejvíce kondomů v historii zimních her
Zdroj: Pixabay

Domů
Sdílet
Diskuse