Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2018 19:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Proč Hollywood miluje krásné ženy aneb jak sexy postava dostala Margot Robbie mezi hollywoodskou smetánku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Krása je ve světě filmu stále tím nejhodnotnějším artiklem.

Tázat se, proč Hollywood miluje krásné ženy, se zdá být poněkud scestné. Odpověď je totiž nabíledni. Herecký um totiž není vše, co je na cestě za úspěchem třeba, alespoň pokud mluvíme o těch největších ženských hereckých celebritách. Zkuste se zamyslet nad tím, kdy naposledy se na pomyslný vrchol Hollywoodu dostala žena, kterou byste neoznačili za krásnou.

Od Grety Garbo přes Marilyn MonroeBrigitte Bardot nebo Angelinu Jolie, v průběhu historie kinematografie se na vrchol dostávaly jen příznačné krásky. V lecčems to vypovídá o naší povrchnosti, potřebě vzhlížet k dokonalosti a o sexismu, který vládne Hollywoodu. O tom si můžete blíže přečíst v našem článku o důležitosti krásy při výběru hereček během castingů. Mnohé z těchto žen do čela těch největších hereckých hvězd dostala právě jejich tvář, která mnohdy předčila jejich talent.

Skvělým případem této nekončící tradice je kariéra v současnosti velmi oblíbené Margot Robbie. Ta sice herecký talent nepostrádá, ale v samotných začátcích její kariéry hrála důležitou roli její přirozená krása. 

 

Příspěvek sdílel uživatel @margotrobbie

Narodila se v  Queenslandu, v Austrálii. Vyrůstala na farmě spolu se svými třemi sourozenci - Lachlanem, Cameronem a a sestrou Anyou. Vychovávána byla jen matkou, protože otec rodina opustil ještě v době, kdy byla malé dítě. Od samotného dětství tíhla k herectví, a tak se zapsala na střední dramaturgickou školu.

Už v 17 letech se rozhodla vydat do světa, a tak se přestěhovala do Melbourne, kde hodlala začít svoji profesionální hereckou dráhu. Na nový život si vydělávala už do 16 let, kdy musela stíhat hned tři brigády na jednou

Jako většina mladých herců bez zkušeností začínala v reklamních společnostech, které si ji oblíbily pro její přirozenou krásu a uvolněný projev. Stejné důvody zřejmě zapůsobily i na tvůrce snímků  I.C.U. a Vigilante, což byly její první dva celovečerní snímky, v nichž Margot Robbie účinkovala.

 

Příspěvek sdílel uživatel @margotrobbie

Největší zvrat v kariéře však nenastal v momentě, kdy prezentovala nové sendviče v reklamní kampani od Subway, ale když dostala roli Dony Freedman v oblíbeném australském seriálu NeighboursV létě roku 2008 se v něm objevila jako hostující herečka. Diváky však ohromila svou krásou a talentem, a tak ji nakonec filmaři najali na první úvazek a Margot Robbie účinkovala v dalších třech sériích. 

O rok později už byla nominována na cenu Favorite Hottie během Nickelodeon Kids Choice Awards. Australané si ji zamilovali a mladé herečce došlo, že její hvězda může stoupat ještě výše. V září 2010 tedy odešla ze seriálu Neighbours a nechala se slyšet, že míří za úspěchem do Hollywoodu.  

Po příjezdu do Mekky všech herců se přihlásila o roli v Charlieho andílcích. Producenti v Sony Pictures Television však dobře věděli o jejích preferencích v zahraničí, a tak jí raději udělili roli v dramatické sérii Pan Am od ABC, kde si zahrála krásnou letušku. Její první celosvětový úspěch však přišel až na jaře roku 2012.

 

Příspěvek sdílel uživatel @margotrobbie

Vyhlédli si ji tvůrci romantické komedie About Time, kteří v ní spatřovali dokonalý model nedosažitelné krásky. Po boku hereckých hvězd jako je Domhnall GleesonRachel McAdams a Bill Nighy se tak světu představila jako nádherná „bad girl“ a o kariéru měla rázem postaráno. 

About Time se dočkalo výborného přijetí, a pro Margot Robbie se rázem dokořán otevřely dveře Hollywoodu. O rok později jí přistála role v The Wolf of Wall Street po boku Leonarda DiCapria, v níž naplno představila svůj neuvěřitelný sex-appeal.

Kdo o ní do té doby pochyboval, musel změnit názor. Vedle slavného herce a v současnosti již držitele Oscara, se totiž vůbec neztrácela. Samotného Lea dokonce v jednom momentě šokovala, když mu při natáčení řekla, že jí stíní. Dost to vypovídá o její povaze a smyslu pro humor.

 

Příspěvek sdílel uživatel @margotrobbie

Po tomto veleúspěšném a nejvýdělečnějším projektu Martina Scorseseho se Margot Robbie objevila ve filmu Focus spolu s Willem Smithem, a především pak v Suicide Squad, kde si získala další tisíce příznivců, kteří si zamilovali její drsné vystupování v roli Harley Quinn.

Její krásy si začaly všímat také největší módní časopisy. Magazín Vanity Fair ji v létě roku 2016 umístil na titulní stranu. Obsah doprovodného textu však rozpoutal vlnu rozhořčených komentářů. Jeho autor totiž naplno hovořil o hereččině kráse a vnadách, které dle jeho názoru stojí za jejím úspěchem.

Nevybíravě se pustil i do Austrálie, načež následovala série pobouřených zpráv a označení článku za sexistický. V lecčems však měl pravdu.

Vlk z Wall Street totiž herečce v jistém smyslu definoval kariéru. Od tohoto snímku se totiž Margot Robbie v podstatě neobjevila v žádném filmu, v němž by nešlo o její přitažlivou figuru.

Ani postapokalyptické Z For Zachariah se nevyhýbá sexistickým záběrům na její nahé nohy. V již zmiňovaném snímku s Willem Smithem se musela zase převléci do velmi utaženého kostýmu.

V The Big Short se zase objevuje nahá ve vaně. Na podobné vlně se veze i Suicide Squad, kde ztvárňuje ženu závislou na svém protějškovi - Jokerovi (Jared Leto).

V roce 2016 se však Margot v rozhovoru pro Daily News přiznala, že by velmi ráda vyhledávala role, které jí nabídnou možnost budovat její charakter namísto toho, aby jen stále submisivní protějšky svým filmovým partnerům

A nyní se skutečně zdá, že se hereččina kariéra začíná ubírat docela jiným směrem. Založila si vlastní produkční společnost LuckyChap Entertainment a vše napovídá tomu, že si hodlá ukrást zpět vlastní autenticitu, kterou Hollwyood nahradil jejím čistě sexistickým zobrazováním. 

 

Příspěvek sdílel uživatel @margotrobbie

Za roli ve snímku I, Tonya totiž dostala nejen nominaci na Oscara, ale zároveň jde o její první velký film, kde ztvárnila zcela vážnou roli, která nesází primárně na její krásu a postelové scény. Sama herečka se nechala v rozhovorech slyšet, že poprvé v  kariéře zažívala obrovskou nervozitu z toho, jak bude film divácky přijat, a zda něco nepokazila.

Soudě dle ohlasů a jejího historického prvenství jako první herečky, která byla nominována za ztvárnění skutečné sportovkyně, můžeme říci, že se jí to podařilo. 

Navíc se zdá, že svou rolí se tak trochu vymanila ze své škatulky krásky, kterou divácké obecenstvo chce vidět především co nejméně oblečenou. Margot Robbie má před sebou zcela jistě dobře rozvinutou kariéru a je jen na ní, jak ji bude filmový svět vnímat.

Letos se objeví ještě v historickém Mary Queen of Scots a dramatu Terminal. Vypadá to tedy tak, že její cesta z pout sexistického Hollywoodu nabírá správný směr.

Domů
Sdílet
Diskuse