Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2018 14:08
Čas čtení 0:00
Radka T.

V šatníku prý nastolují řád. Polská firma prodává ponožky, které vypadají jako Hitler

ZAJÍMAVOSTI POLSKO
Uložit Uložené

Ponožky společnost nakonec přejmenovala. Z Hitlera se stal byznysmen Patrick.

Ponožky s veselými a kreativními vzory jsou v módě, vyrábí je i polská společnost Nanushki. A právě teď udělala pořádný krok vedle. Motiv diktátora Adolfa Hitlera byl totiž cokoli, jen ne vtipný.

Na kontroverzní kousek upozornilo vedení památníku a muzea Auschwitz-Birkenau. Organizace Auschwitz Memorial se na sociální síti k ponožkám vyjádřila, že tento počin je těžké byť jen komentovat. Podle muzea společnost vyrábějící ponožky použila pro marketingové účely jednoho z největších zločinců v historii.

Společnost ještě předtím podle medializovaných informací k ponožkám uvedla, že lidem „nastolí řád v šatníku“. Pokus o vtip však nakonec nevyšel a z motivu s Hitlerem je skandál. Navíc, v Polsku zavedli zákon, který upravuje i postihuje nesprávnou interpretaci postavení země v druhé světové válce.

Problematickým je například označení německých koncentračních táborů jako „polské tábory smrti“. Rovněž Poláci nechtějí, aby se vina za holokaust házela na ně. A do toho ještě přišly kontroverzní ponožky, ačkoli na Instagramu polské společnosti se objevily už před dvěma lety.

Doporučeno
Vyplatí se pořád jezdit za nákupem jídla do Polska? Jeli jsme to zjistit! Ceny těchto potravin nás šokovaly Vyplatí se pořád jezdit za nákupem jídla do Polska? Jeli jsme to zjistit! Ceny těchto potravin nás šokovaly 3. prosince 2023 6:00

Nyní však u ponožek s původním názvem Adolf svítí, že se jmenují Patrick, což má být byznysmen, filantrop či kupec. Patrickovou slabostí jsou podle instagramového účtu společnosti rychlá auta, nosí růžovou kravatu a na účtu má spoustu peněz. Na webu se už také prodávají pod označením Patrick, společnost je jednoduše pouze přejmenovala. Vyjádření poskytla britskému portálu Mirror.

V šatníku prý nastolují řád. Polská firma prodává ponožky, které vypadají jako Hitler
Zdroj: nanushki.com

Nanushki tvrdí, že ponožky měly zobrazit postavu v posměšném a komickém světle. A přestože si uvědomují, že druhá světová válka byla strašná, je to příběh, který všichni známe a nic ho nezmění. Už vůbec ne ponožky, které ani nemají vliv na osud či případný zánik tohoto světa, uvedl portál.

Domů
Sdílet
Diskuse