Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2018 20:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Odveta souboje McGregor vs. Mayweather se odehraje v oktagonu! Upravená pravidla budou i přesto hrát v prospěch Američana

SPORT
Uložit Uložené

Odvetný zápas se uskuteční, ale tolik změn snad nikdo nečekal.

Dost bylo řečí. Diskuse o odvetném zápase mezi McGregorem a Mayweatherem probíhají už dlouhé měsíce, ale nakonec jsme se dočkali i konkrétnějších zpráv. Z obou táborů unikly do médií informace o tom, jak by měla odveta vypadat a kde se bude konat. McGregor dosáhl svého cíle a měl by Mayweathera přivést do domácího oktagonu.

Bojovníci se prostřednictvím svých zástupců dohodli na několika úpravách pravidel. Do oktagonu proto nastoupí v rukavicích velikosti 4 oz., přičemž v boxu se používají rukavice ve velikosti od 8 do 20 oz. Mayweather však očividně dokázal efektivně zalobbovat, protože po úpravě pravidel se bude zápas v oktagonu podobat spíše na klasický box.

Odveta souboje McGregor vs. Mayweather se odehraje v oktagonu! Upravená pravidla budou i přesto hrát v prospěch Američana
Zdroj: TASR/AP

Zakázané budou kopy, lokty i kolena. Povolení bude mít McGregor jen na pár konkrétních technik, například na sevření. Irskému bojovníkovi taky zachutnaly i peníze z promování zápasu, a tak bude odvetný souboj promovaný opět skrze Mayweather Promotions, McGregor Entertainment a samozřejmě i organizací UFC. Mayweather tedy očividně zůstává hlavní postavou celého vyjednávání a po úpravě pravidel budou fanoušci MMA zřejmě mimořádně zklamáni.

Spoléhat se budou moci pouze na zlomek technik z MMA a sledovat budou prakticky upravený box. Informace hovoří o tom, že souboj měl být představen na jedné z tiskovek, avšak McGregor zaútočil na autobus a situaci zkomplikoval.



Domů
Sdílet
Diskuse