Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 13:10
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Hora z Game of Thrones se stal nejsilnějším mužem Evropy za rok 2018!

SPORT
Uložit Uložené

Hafþór Júlíus Björnsson není nepřekonatelným silákem jen na televizních obrazovkách.

Seriál Game of Thrones zaznamenal v době svého uvedení ohromnou diváckou podporu. V současnosti se připravuje již 8. série a i přes upadající kvalitu se stále těší velké divácké pozornosti.

Jednu z důležitých postav v seriálu ztvárňuje Hafþór Júlíus Björnsson, jehož postava se jmenuje The Mountain (v českém překladu Hora). Tuto roli před ním ztvárnili už Ian Whyte a Conan Stevens, Björnsson však dostal nejvíce prostoru a získal si ve světě kinematografie jméno.

Ve fantasy sérii ztvárňuje nadlidsky silného muže, s nímž byste se do pře dostat nechtěli. A ačkoli se jedná o fiktivní postavu, Björnsson nezahálí ani v realitě. Mimo kamery se totiž jedná o profesionálního strongmana, který má v kapse už několik důležitých ocenění.

Hora z Game of Thrones se stal nejsilnějším mužem Evropy za rok 2018!
Zdroj: Home Box Office (HBO)

Začínal však v basketbalu. V sezóně 2007–2008 hrál za islandský tým FSu Selfoss. Momentálně však představuje muže tvořeného téměř 190 kilogramy svalů

Před třemi lety dokonce pokořil 1000 let starý rekord, když dokázal zvednout 10 metrů dlouhou a 640 kg těžkou kládu, s níž ušel 5 kroků.

V letošním roce se mu podařilo získat titul Arnold Strongman Classic 2018, na což momentálně navázal vítězstvím v soutěží Europe's Strongest Man, v níž zvítězil již počtvrté. Soutěž dopadla následovně:

1. Hafþór Júlíus Björnsson (Island)

2. Konstantine Janashia (Gruzie)

3. Mateusz Kieliszkowski (Polsko)

Domů
Sdílet
Diskuse