Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2018 17:16
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Psí hrdina jde do důchodu. Legendární služební pes Bond pomáhal sedm let české policii, ochránil i těhotnou ženu

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Čtyřnohý hrdina končí u policie.

Policie České republiky se rozloučí se svým nejoblíbenějším kolegou. Čtyřnohý parťák, belgický ovčák Bond, se narodil v dubnu 2008 a už o tři roky později začal sloužit jako jeden z nejspolehlivějších služebních psů. 

„Díky své práci a povaze se stal mezi kolegy takovou malou a velmi oblíbenou celebritou, a možná tak trochu i legendou v řadách pražské policie,“ píše se na facebookové stránce policie. Za svou sedmiletou kariéru se stihl Bond zúčastnit stovek vyšetřovacích akcí. Zasahoval nejen v rámci policejní linky 158, ale pomáhal i s hledáním pohřešovaných osob, pachatelů i předmětů, které souvisely s trestnou činností.

Není to tak dávno, co odhalil muže, který bil, škrtil a napadal těhotnou ženu v jedné ubytovně na Jižním městě v Praze. Policisté na místo činu totiž dorazili i s Bondem, kde podle odhozeného trika pes po několika vteřinách poznal skrývajícího se pachatele, čímž ženu ochránil. Útočníka posléze označil štěkotem. „Jelikož se muž zadržení aktivně bránil, pes ho takzvaně vytloukal náhubkem a policisté ho pak museli zadržet za použití donucovacích prostředků,“ popsal situaci mluvčí policie Jan Daněk. 

Hrdina Bond si bude zaslouženého odpočinku užívat u svého psovoda pprap. Bc. Pavla Matouška.

Domů
Sdílet
Diskuse