Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Bohemia Chips
3. května 2018 18:14
Čas čtení 0:00
damnthat

Česká hokejová reprezentace začne šampionát proti svému největšímu rivalovi ze Slovenska. Jak dopadne tento bratrovražedný souboj?

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Na úvod jsme si atraktivnějšího soupeře ani nemohli přát. Jaké nám dáváš šance?

Každoroční období, kdy se celé Česko spojí, aby hnalo naše kluky vpřed, je opět zde. Mistrovství světa v hokeji startují v pátek a potrvají do 20. května, kdy je na programu velké finále. Šampionát se letos odehraje v Dánsku, konkrétně ve dvou městech – Kodani a Herningu a nebude na nich chybět ani naše hokejová reprezentace, která nám, doufáme, připraví mnoho pěkných momentů.

A úvodní zápas naší reprezentace snad nemohl být lákavější. V sobotu v 20:15 totiž na kluky čeká tradiční rival ze Slovenska a hned na začátku se tak dočkáme „bratrovražedného“ souboje, který budou doprovázet mnohé posměšky jak z jedné, tak i z druhé strany.

Česká hokejová reprezentace začne šampionát proti svému největšímu rivalovi ze Slovenska. Jak dopadne tento bratrovražedný souboj?

Oba celky mají za sebou bohatou historii zápasů, a i bohatou budoucnost před sebou. Po rozpadu Československa jsme se poprvé proti sobě postavili 26. února 1994, kdy jsme se radovali z výhry po výsledku 7:1 na zimních olympijských hrách, naposledy jsme si síly změřili 24. srpna 2017 během přípravného zápasu v Žilině, ve kterém jsme opět vyhráli, tentokrát v poměru 2:1.

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Od našeho společného úvodního duelu již uplynulo více než 24 let, během nichž jsme byli svědky mnoha nezapomenutelných zápasů. Celkově jsme proti sobě hráli 62krát, z toho jsme vyhráli 41 zápasů, Slováci dokázali uspět v 14 zápasech a 7 zápasů skončilo nerozhodně, remízou.

Už v sobotu ve 20:15 nás tak čeká další zápas mezi oběma rivaly. Kluci to však bez naší podpory nezvládnou. Je jedno, zda zůstanete doma, půjdete do podniku, případně ti nejvěrnější přímo na stadion – hoši potřebují cítit naši podporu. A tak jako ke kinu patří popcorn, ke sledování hokeje jednoznačně patří kromě piva i slaný snack.

Při příležitosti mistrovství světa přichází Bohemia jako partner české hokejové reprezentace se speciální edicí jejich slaných pochoutek. Klasické obaly totiž zdobí právě naši známí hokejisté.

Na tradičních Bohemia Chips najdete fotky devíti hráčů z české hokejové reprezentace – Pavla Francouze, Martina Erata, Michala Vondrky, Tomáše Kundrátka, Zbyňka Michálka, Jana Kováře, Dominika Kubalíka, Jiřího Sekáče a Dominika Furcha.

Česká hokejová reprezentace začne šampionát proti svému největšímu rivalovi ze Slovenska. Jak dopadne tento bratrovražedný souboj?

Je úplně jedno, jestli zápas budete sledovat doma, v hospodě nebo na stadionu, protože jedno nás všechny bez ohledu na lokalitu spojuje – láska k hokeji v nás probouzí sounáležitost, silné emoce i národní hrdost. A právě toto jsou hodnoty, které jsou charakteristické i pro Bohemia Chips.

My v redakci v daném zápase samozřejmě věříme našim a očekáváme na úvod tři body.

Jak tipuješ výsledek zápasu ty? Určitě se o své dojmy poděl v komentářích nebo hlasuj v anketě.

Domů
Sdílet
Diskuse