Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2018 19:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Islandský obránce musel ve fabrice dostat povolení, aby mohl hrát na MS

SPORT
Uložit Uložené

Birkir je jedním z nejsympatičtějších islandských hráčů.

Na mistrovství světa ve fotbale před pár hodinami se svými spoluhráči úspěšně ubránili Lionela Messiho. Islandské fotbalové mužstvo je zřejmě nejsympatičtější na celém turnaji a po každém novém příběhu hráčů či trenérů v očích fanoušků jen stoupá.

Určitě jsi už zaslechl, že brankář Islandu Hannes Halldorsson pracuje jako filmový režisér, pokud momentálně nestojí v bráně a nechytá penalty právě Messimu. Mužstvo je však složené i z obránce Birkira Mára Sævarssona, který jako jediný hráč z celého šampionátu musel svého zaměstnavatele požádat o to, aby ho na cestu do Ruska uvolnil.

Birkir hrával v evropských ligách ve Švédsku i Norsku, ale nedávno se vrátil zpět domů na Island, aby tam mohl pomalu odejít do fotbalového důchodu. Momentálně hrává za svůj tým Valur, kde i vyrůstal, ale jako přípravu na mistrovství světa si vybral i zvláštní způsob. Zaměstnal se ve fabrice na výrobu soli, kde ji balil do skleněných nádob, aby si ji mohli lidé koupit v obchodech.

Ve videu Birkir říká, že mu monotónní práce ve fabrice pomáhala v soustředění a podobné zaměstnání je pro islandského obyvatele mnohem realističtější než celý den sedět na zadku a těšit se na výlet na mistrovství světa. Zaměstnavatel svého hvězdného pracovníka samozřejmě na turnaj pustil, protože si nic jiného ani dovolit nemohl, neboť obránce na evropském šampionátu v roce 2016 odehrál za národní mužstvo všechny zápasy.

Domů
Sdílet
Diskuse