Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2018 10:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Překladatelka do znakové řeči zazářila na koncertě Eminema. Píseň Rap God nejenže zprostředkovala, ale navíc si ji užila

HUDBA EMINEM
Uložit Uložené

Známý raper se mohl na svou překladatelku spolehnout.

I neslyšící lidé si dokáží užít hudební koncerty. Zní to sice zajímavě, ale neslyšící lidé obvykle dokáží vnímat a cítit vibrace, které hudba způsobuje, a tak si vystoupení vychutnají. Zřejmě jednodušší je cítit vibrace na koncertech, kde není příliš mnoho mluvených slov, ale neslyšící fanoušci se neztratí ani na rapových koncertech.

Eminem se před pár dny objevil na Firefly Music Festivalu ve městě Dover v americkém státě Delaware a společnost mu kromě tisíců lidí před pódiem dělala i Holly Maniatty. Holly není žádný nováček na rapových koncertech, protože pravidelně doprovází interprety jako Snoop Dogg či Waka Flocka. Její nejnovější výkon při překládání slov pekelně rychlé skladby Rap God do znakové řeči si vysloužil obrovskou poklonu od stovek tisíc fanoušků na internetu.

Překladatelka dokázala udržet s legendárním raperem krok a do svých znaků vložila i trefné pohyby celého těla, takže skupina neslyšící fanoušků dostala nejlepší zážitek, jaký byl k dispozici. Je prakticky nepředstavitelné, že bys měl slova skladby Rap God simultánně překládat do jakéhokoli jazyka, ale Holly to do znakové řeči dokáže a zvládá to opravdu parádně.

Domů
Sdílet
Diskuse