Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2018 22:56
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Princezna nebyla dostatečně tmavá. Disney jí změnilo barvu, aby se více podobala na starší verzi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studio Disney vyslyšelo kritiku fanoušků.

Jak už jistě víte, druhý díl úspěšného animáku Wreck-It Ralph se tentokrát bude odehrávat ve světě internetu. Těšit se však můžeme také na všechny disneyovské princezny, například Elsu, Pocahontas či Moanu.

Několik z nich jsme dosud znali jen v klasické ručně kreslené verzi, tentokrát však všechny budou samozřejmě vytvořené pomocí počítačové grafiky.

A právě to se nesetkalo s příliš velkým pochopením. Konkrétně šlo o podobu princezny Tiany z animáku The Princess and the Frog.

Na prvních záběrech se totiž zdálo, že animátoři jí trochu zesvětlili pleť a zmenšili nos. Fanoušci začali protestovat a jejich nespokojenost zaznamenala i Anika Noni Rose, která Tianu namluvila.

Herečka kontaktovala samotné studio a úspěšně se jí podařilo vydupat nápravu. V nejnovější ukázce se sobě Tiana podobá mnohem více.

Anika Noni Rose dodala, že princezny s jinou barvou pleti jsou v disneyovce stále nedostatečně zastoupeny. Proto pro ni bylo důležité, aby Tiana vypadala tak, jak byla původně nakreslená, protože se s ní identifikuje množství (nejen) mladých divaček.

Pro srovnání přikládáme obrázky princezny Tiany z raných záběrů a z nového traileru. Wreck-It Ralph 2: Ralph Breaks the Internet dorazí do našich kin 10. ledna 2019, v USA si však premiéru odbude už příští měsíc.

Princezna nebyla dostatečně tmavá. Disney jí změnilo barvu, aby se více podobala na starší verzi
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Domů
Sdílet
Diskuse