Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. října 2018 13:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rafael Nadal neváhal a po záplavách na Mallorce se pustil do odklízení bahna

SPORT RAFAEL NADAL
Uložit Uložené

Španělský tenista na rodné Mallorce přidal ruku k dílu.

Mallorcu před pár dny postihly záplavy. Silné srážky nad jednou oblastí způsobily, že se přes město Sant Llorenc des Cardassar přehnal obrovský proud bahna a vody.

Očití svědci uvedli, že záplavy trvaly možná 10 minut, avšak následky budou místní odklízet ještě dlouhé týdny.


Při záplavách přišlo o život minimálně 12 lidí, množství obyvatel ztratilo střechu nad hlavou či automobily, a tak si místní pomáhali jak jen bylo možné. V té době se v oblasti nacházela i španělská tenisová legenda Rafael Nadal.

Rafa se narodil ve městě Manacor, které s městem Sant Llorenc des Cardassar sousedí, a tak si neváhal obout holínky, vzal do ruky nástroje a šel pomoct při odklízení bahna.

Doporučeno
Rafael Nadal: (Nejen) antukový král, kterému kariéru komplikuje chronická nemoc Rafael Nadal: (Nejen) antukový král, kterému kariéru komplikuje chronická nemoc 12. června 2022 7:00

Tenista dokonce poskytl lidem bez střechy nad hlavou dočasné útočiště ve své tenisové akademii, kde je samozřejmě dostatek místa na nouzové přespání. S lidmi se spojil i přes sociální síť Twitter, kde vyjádřil soustrast pozůstalým.

Domů
Sdílet
Diskuse