Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2018 16:28
Čas čtení 0:00
Sona O.

Nově otevřený nejdelší most na světě může zničit Hongkong a zahubit místní delfíny

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Nejdelší most spojuje Hongkong s Macaem. Jeho výstavba ohrožuje okolí v mnoha aspektech.

Nejdelší most vedoucí přes moře spojuje poloautonomní městský stát Hongkong s pevninskou Čínou. Megastavbu tvoří 400 tisíc tun oceli, měří 55 kilometrů a při její výstavbě zemřelo 7 lidí. Most oficiálně otevřeli v úterý 23. října.

Přestože jde o revoluční stavbu v mnoha ohledech, přináší s sebou i nežádoucí rizika.

Do Hongkongu jezdí už nyní obrovské množství turistů. Nově vybudovaný most jim přístup do oblasti ještě více usnadní a místní obyvatelé se budou muset vypořádat s obrovským náporem cizinců. Jak to město zvládne, je zatím sporné.

Nově otevřený nejdelší most na světě může zničit Hongkong a zahubit místní delfíny
Zdroj: TASR

Kromě toho také hrozí, že na ně bude stále více tlačit komunistický Peking a oni ztratí i poslední zbytky své samostatnosti. Most spojuje Hongkong se zámořskou oblastí Macao a čínským městem Ču-chaj nacházejícím se na jihovýchodním pobřeží Číny. Tříhodinová cesta se díky němu zkrátila na neuvěřitelných 30 minut.

Smutný je i fakt, že v okolí se vyskytuje stálá populace delfínů, kterou most pravděpodobně úplně zničí a Čína tak definitivně přijde o místní mořské savce.

Domů
Sdílet
Diskuse