Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2018 19:02
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Nejčernější hodinky světa pohlcují 99,9 % světla a vymyslel je Čech. Půl milionu na projekt vybral za 10 minut

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Další český projekt, kterému se podařilo prorazit na Kickstarteru.

Kickstarter je platforma, která pomohla prorazit už mnoha ambiciózním projektům, a to nejen těm zahraničním. Poslední český úspěch se týká projektu IT experta Pavla Šicha, hodinek Chronotechna, nejčernějších hodinek na světě. Jejich povrch je ze speciálního materiálu, který pohlcuje 99,9 % světla.

Společnost Chronotechna si dala na Kickstarter za cíl vybrat 21 660 dolarů, což dělá zhruba půl milionu korun. Této částky se jí povedlo dosáhnout za pouhých 10 minut a další peníze na tomto crowdfundingovém serveru přibývají. Momentálně se firma se svými černočernými hodinkami pohybuje na 245 tisících dolarů (bezmála 5,6 milionu korun). 


Nejčernější hodinky světa pohlcují 99,9 % světla a vymyslel je Čech. Půl milionu na projekt vybral za 10 minut
Zdroj: Chronotechna

Společnost má už téměř 70letou tradici, nyní však začíná experimentovat s novými technologiemi, které zároveň propojuje s pověstným řemeslným umem.

Hodinky tak budou vyráběny z nerezové oceli, oplývat mají sklíčkem ze safíru a zároveň využívají technologii Super-LumiNova, která zaručuje viditelnost ciferníku i ve špatně osvětlených prostorách. Jejich průměr bude činit 42 milimetrů

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Ten, kdo hodinky podpořil v rámci kampaně, je bude mít za 399 eur (10 300 Kč) a radovat se z nich bude moci již v březnu 2019. Ti ostatní je budou moci zakoupit v běžném prodeji za 589 eru, tedy za 15 200 Kč.

Pokud chceš poctivou českou práci podpořit i ty, můžeš tak učinit přímo na stránkách Kickstarteru. Stačí jít na webové stránky projektu

Domů
Sdílet
Diskuse