Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2018 14:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Světu vyrazila dech hrůzostrašná nehoda 17leté závodnice na okruhu v Macao. V obrovské rychlosti vyletěla do vzduchu

SPORT
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Při sledování záběrů z nehody člověku naskakuje husí kůže.

Na závodech soutěže Formule 3 v Macao se diváci stali svědky hrůzostrašné nehody, jejíž hlavní aktérkou byla německá závodnice Sophia Flörschová. Němka ztratila nad svým vozem kontrolu a naráz letěla vzduchem, přes bariéru a skončila až za okrajem trati, kde stáli traťoví maršálové a fotografové.

Jen pár metrů před zatáčkou, v níž byla Sophia katapultována do vzduchu, vlály podle kolegy ze startovního roštu Guan Yu Zhoua zřejmě omylem žluté vlajky. Závodník Jehan Daruvala si jich všiml a zpomalil, ale Sofia byla v té sekundě tak blízko za ním, že po kontaktu s obrubníkem a monopostem soupeře se najednou ocitla ve vzduchu.

Na záběrech je vidět, že Němka závodníka trefila do pravé zadní části monopstu, náraz ji otočil a vystřelil do vzduchu. Její monopost měl před brzdící zónou dosahovat rychlost 276,2 kilometru za hodinu a jak podotkla stránka F1.sk, z videa je jasné, že auto už příliš rychlost nesnížilo.

Po tvrdém letu a nárazu z auta Sophia jako zázrakem vyvázla živá. Několik minut zůstala sedět v autě, odkud ji pak zdravotníci vytáhli a převezli do nemocnice. Samotná závodnice se nedávno ozvala z nemocnice prostřednictvím Twitteru, přičemž všechny ujistila, že je v pořádku.

Informace hovoří o tom, že jí diagnostikovali zlomeninu páteře, ale prý neztratila cit v končetinách a zítra ráno ji čeká operace. Vážnější zranění by neměli mít ani fotografové a maršálové stojící přímo pod místem, kam monopost narazil. Lékaři zaznamenali otřesy mozku, poranění jater či zlomeninu čelisti. Pohled na nehodu jen podtrhuje bezpečnostní pokrok, kterým motoristické soutěže za poslední léta prošly.


Domů
Sdílet
Diskuse