Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2019 10:08
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Manžela zabila strojem na výrobu klobás. Kvůli pojistným podvodům vraždila i své děti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Motiv vraždy? Finanční obohacení.

Mnozí sérioví vrazi se vydávají na lov svých obětí zkrátka proto, že je k tomu vede jakási vnitřní potřeba a za jejich činy bychom nemuseli hledat žádný racionální motiv. V daném ohledu se však Belle Gunnes, přezdívaná pekelná Belle, velmi lišila.

Mezi lety 1884 až 1908 tato na svou dobu mimořádně mohutná, přibližně 180 centimetrů vysoká a 90 kilogramů vážící žena, zabila 14 až 40 lidí, mezi které se řadili její nápadníci, manželé i děti. Nešlo však o vnitřní nutkání, ale o cílenou snahu vydělat na finančních podvodech.

Belle Gunnes

Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti
Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti Zdroj: commons.wikimedia.org

 

Původ zla

Belle sice vraždila v amerických státech Illinois a Indiana, ale pocházela z Norska. O zrodu její krutosti koluje jistý příběh, který však nebyl nikdy potvrzen. Belle údajně otěhotněla jako 18letá a během těhotenství navštívila místní podnik.

Během tance ji blíže neurčený muž odvlekl a napadl. Belle měl kopnout do břicha, kvůli čemuž následně potratila. Norska policie však po muži nikdy nepátrala, protože pocházel z místní bohaté rodiny.

Krátkou dobu nato měl předpokládaný útočník zemřít na rakovinu žaludku. Náhoda? Zřejmě ano. Povaha mladé Norky se ale od této události podle daného příběhu diametrálně změnila.

Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti
Manžela zabila strojom na výrobu klobás a kvôli poistným podvodom vraždila aj svoje deti Zdroj: www.youtube.com

 

Cesta do Ameriky, první finanční podvod a vraždy

Několik let jako svobodná žena pracovala na blízké farmě, ale později po vzoru své sestry odešla do Spojených států. Do Ameriky přijela jako Brynhilda Paulsdatter Storseth, ale krátce na to se nechala přejmenovat na Belle. Podobně jako v Norsku i v Chicagu (stát Illinois) se nechala zaměstnat jako služka.

V roce 1884, kdy začalo její vraždění, se provdala za muže jménem Mads Albert Sorenson. Společně si otevřeli cukrárnu, která však nebyla příliš výdělečná. S úbytkem financí zřejmě došlo k prvnímu pojistnému podvodu a jejich dům i cukrárna lehly popelem.

Domů
Sdílet
Diskuse