Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2018 11:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Boxer Floyd Mayweather byl obviněn z podvodu s kryptoměnami

TECH
Uložit Uložené

Američan svoji kariéru v kryptoměnách nedomyslel.

Svět kryptoměn občas připomíná divoký západ. Existuje jen velmi malé množství regulací, které by dokázaly lidi přimět, aby dodržovali všechna pravidla a zákony, a tak se do podvodů mohou zaplést i světové hvězdy jako DJ Khaled a Floyd Mayweather.

Americká komise pro cenné papíry a burzy (SEC) před pár hodinami oznámila, že byli oba potrestáni za to, že na svých sociálních sítích propagovali podvodné kryptoměny.

Aby toho nebylo málo, oba v jednotlivých reklamních příspěvcích zapomněli zmínit, že za propagaci dostali peníze, kvůli čemuž nyní nejenže o finance přišli, ale ještě museli zaplatit dodatečné pokuty.


Za trest nebude moci Floyd Mayweather propagovat jakékoliv cenné papíry, ať už z běžné burzy nebo ty digitální, po dobu tří let. DJ Khaled obstál o trošku lépe, pro něj zákaz platí na dva roky.

Americký boxer přijal od tří různých společností propagujících své ICO (Initial Coin Offering), při kterém začíná distribuce mincí jednotlivým zájemcům, dohromady 300 tisíc dolarů. Z toho 100 tisíc dolarů pocházelo od firmy Centra Tech, kterou americký úřad mezitím obvinil z podvodu. DJ Khaled zase přijal 50 tisíc dolarů. Dohromady na pokutách zaplatí 767 tisíc dolarů.

Jak informovala  CNN, americké úřady vůbec poprvé obvinily jednotlivce z propagace ICO u kryptoměn. Floyd tedy nebude na svůj kryptobyznys vzpomínat nejlíp, i když v reklamních příspěvcích kdysi prohlašoval, že mu mají fanoušci říkat „Floyd Crypto Mayweather“.

Domů
Sdílet
Diskuse