Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2018 10:08
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Bohemian Rhapsody už vydělalo přes půl miliardy dolarů a stává se nejúspěšnější hudební biografií všech dob

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Snímek o skupině Queen a Freddiem Mercurym vydělal už téměř 6

Nikdo nepochybuje o úspěchu Bohemian Rhapsody. Film Bryana Singera, Dextera Fletchera a Johna Ottmana (jako střihač filmu nesmírně pomohl) se sice nezdařil na jedničku a oplýval množstvím chyb, ale některé věci naprosto vychytal.

Například Ramiho Maleka, který bude nepochybně bojovat o Oscara. Samostatnou kapitolou jsou pak hudební čísla a některé povedené scény, nemluvě o vzrušujícím finále v podobě rekonstrukce Live Aid koncertu. Ten máme někdy údajně vidět celý, jelikož se natočil, akorát do kin šla sestříhaná verze.

Bohemian Rhapsody už vydělalo přes půl miliardy dolarů a stává se nejúspěšnější hudební biografií všech dob
Zdroj: Fox

Filmu to mezi fanoušky jen pomůže. Nakonec, právě oni ho vytáhli na vrchol žebříčku tržeb. A právě odtud si Bohemian Rhapsody odnáší titul nejvýdělečnější hudební biografie (pozor, ne muzikálu) v USA i všude ve světě. Doposud na tomto místě trůnilo Straight Outta Compton, které na domácí půdě vydělalo 161 milionů dolarů (201 celosvětově).

Bohemian Rhapsody se toto číslo podařilo překonat téměř během jednoho měsíce, přičemž na kontě už má přes 164 milionů dolarů. Celosvětově přitom mluvíme o závratné částce v hodnotě více než 539 milionů. Vzhledem k těmto částkám již můžeme konstatovat, že Bohemian Rhapsody vydělalo ve své kategorii nejvíce jak doma, tak i všude ve světě. Je přitom jasné, že tržby ještě porostou.

Studio Fox má v rukávu velký hit a není pochyb, že se ho mnozí budou snažit napodobit. Pokud nás tedy v budoucnu budou čekat další velké (nejen) rockové biografie, nebuďte překvapeni. Jaký máš na film názor ty? Byl jsi na něm v kině vícekrát?

Domů
Sdílet
Diskuse