Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2019 13:37
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Aquaman nebyl nominován na Oscara za vizuální efekty. Režisér filmu to označil za zku*venou ostudu

Aquaman nebyl nominován na Oscara za vizuální efekty. Režisér filmu to označil za zku*venou ostudu
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

James Wan si po zjištění této nemilé skutečnosti nedopustil několik ostrých slov. Je podle tebe absence Aquamana v pořádku?

V pořadí 91. předávání prestižních Oscarů se pomaličku blíží (25. únor) a každý, koho tento ceremoniál ještě zajímá, má už jistě vytipované i své tajné favority. Samotná Akademie dokonce nedávno zveřejnila seznam předběžných kandidátů několika kategorií (klikej sem) mezi nimiž můžeme najít i Nejlepší vizuální efekty.

Mezi favority na zisk samotného Oscara v této kategorii ale nenajdeme komiksovku Aquaman. A tato skutečnost režiséra Jamese Wana nepříjemně překvapila, takže si na sociálních sítích neodpustil ani trochu ostřejší slova. Když mu totiž Kelvin McIlwain, který dohlížel na vizuální efekty, prostřednictvím Facebooku vyjádřil poklonu a radost z možnosti pracovat s ním, Wan mu odpověděl:

„Kelvine, ty a tvé oddělení jste neopěvovaní hrdinové tohoto filmu. Skutečnost, že lidé z Akademie zabývající se vizuálními efekty neuznávají nebo neoceňují to, čím jsme my a vy přispěli tomuto filmu a kinematografii, je zku*vená hanba.“

Režisér Aquamana je naštvaný, že film nebude nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. Označil to za sk*rvenú hanbu
Režisér Aquamana je naštvaný, že film nebude nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. Označil to za sk*rvenú hanbu Zdroj: Warner Bros.

McIlwain s ním souhlasil a sám přiznal, že vynechání Aquamana z užšího seznamu kandidátů zaskočilo i jeho. Dodal, že podle něj je výběrový proces nedokonalý a příliš ovlivnitelný. Celou facebookovou komunikaci najdeš na tomto odkazu.

Ať už byl tedy Aquaman ignorován zaslouženě nebo ne, režiséra může těšit alespoň skutečnost, že komiksovka momentálně nemá v kinech konkurenci a neohroženě pokračuje ve své spanilé jízdě. Koneckonců, král Atlantidy již předběhl i Venoma a přibližuje se k celosvětovým tržbám v hodnotě 900 milionů dolarů.

Anketa:
Myslíš si, že je absence Aquamana v užší nominaci na Oscara za vizuální efekty v pořádku?
Ne, určitě by tam neměl chybět
Ano, filmy na seznamu byly v tomto ohledu lepší
Ne, určitě by tam neměl chybět
82 %
1241 Hlasů
Ano, filmy na seznamu byly v tomto ohledu lepší
18 %
269 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse