Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2019 16:01
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Ostrava definitivně ruší papírové jízdenky, chce, aby cestující platili kartou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Radikální modernizace přichází do Ostravy.

Papíru odzvonilo. Ostravský dopravní podnik zjistil, že už se mu dále zase tolik nevyplatí zajišťovat klasické papírové jízdenky, a proto je nahradí těmi elektronickými. Ty budou moci nově lidi platit kartou, SMS zprávou nebo ODIS kartou.

„Plánem, že papírové jízdenky už nebudeme používat, tak ušetříme několik desítek milionů ročně. Za takovou roční úsporu si můžeme koupit jeden elektrobus,“ řekl pro Radiožurnál ředitel ODP Daniel Morys. Změna přijde od jara roku 2020.

Změní se toho dost, prodejní automaty, na které byli obyvatelé i návštěvníci Ostravy zvyklí, zcela zmizí z ulic již do konce letošního roku. Některé zastávky ozdobí nové automaty, kde si bude možné koupit kreditovou jízdenku a zaplatit za ni kartou nebo v hotovosti, alternativně také v eurech. Dopravní podnik chce zároveň varovat a připravit na změnu cestující už raději teď.

Na novinku chce dopravní podnik připravit cestující také pomocí nové aplikace na chytré telefony. Ostatní česká města by mohla novince jen závidět.

Domů
Sdílet
Diskuse