Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2019 16:55
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Bohemian Rhapsody vyškrtli z nominací na udělování prestižních cen. Mohou za to sexuální obvinění vůči režisérovi

Bohemian Rhapsody vyškrtli z nominací na udělování prestižních cen. Mohou za to sexuální obvinění vůči režisérovi
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První ze dvou režisérů této úspěšné biografie byl nedávno opět obviněn ze sexuálního obtěžování, což se tentokrát negativně podepsalo i na samotném filmu.

Režisér Bryan Singer rozhodně nemá nejlepší období. Nejenže byl vyhozen z režisérského křesla úspěšné hudební biografie Bohemian Rhapsody, ale čelí i dalším obviněním ze sexuálního obtěžování. Ty se s ním sice nesou již několik let a všechny kategoricky popírá, ale nejnovější obvinění z posledních dnů negativně ovlivnila už i samotný snímek.

Jak totiž uvádí portál Variety, biografie Bohemian Rhapsody byla odstraněna z nominace na GLAAD Media Awards v kategorii Outstanding Film – Wide Release, a to právě kvůli výše zmíněným obviněním, s nimiž nedávno přišel magazín The Atlantic. Podle článku v něm je Singer obviňován z nevhodného chování a ze sexuálních vztahů s mladými muži.

Jeden 13letý člen komparsu jeho snímku Apt Pupil uvedl, že se Singer bez souhlasu dotýkal jeho genitálií. Článek ale zmiňuje i další tři oběti. První měl podle svých slov sex s režisérem ve věku 15 let, druhý jako 17letý a ten třetí mluvil o orálním sexu ve věku 17 a 18 let. Singer i tato obvinění popřel, přičemž článek z The Atlantic nazval špinavým homofobním kouskem.

Snímka Bohemian Rhapsody bola odstránená z nominácií na GLAAD Media Awards. Môžu za to obvinenia voči Bryanovi Singerovi
Snímka Bohemian Rhapsody bola odstránená z nominácií na GLAAD Media Awards. Môžu za to obvinenia voči Bryanovi Singerovi Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

Organizace GLAAD (založená LGBT lidmi z médií) následně všechny v průmyslu vyzvala k tomu, aby si uvědomovali, že oběti sexuálních obtěžování by měly být vždy na prvním místě. Ve zprávě dále stojí, že ačkoliv si v GLAAD uvědomují důležitost tohoto snímku a cení si snahy celého týmu, který na Bohemian Rhapsody pracoval, prostě musí vyslat jasnou zprávu a budou stát za oběťmi sexuálního obtěžování.

Rozhodnutí GLAAD snímek vyloučit z nominací kvituje i hnutí Time's Up. Studio 20th Century Fox se k celé věci zatím nevyjádřilo. Bude tedy zajímavé sledovat, zda tyto novinky okolo Singera nakonec ovlivní i blížící se Oscary, kde by měl snímek zabojovat v pěti kategoriích.

Domů
Sdílet
Diskuse