Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2019 10:03
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Česká pošta dostane konkurenci. Zásilkovna bude doručovat balíky až do domu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zásilkovna vyráží do konkurenčního boje s Českou poštou. Nahradí nepříliš kvalitní servis největšího státního podniku?

S prácí České pošty je mnoho jejich klientů nespokojeno. Ať už jde o jejich službu Balík Do ruky, kdy balíček často nekončí v rukách adresáta, ale pouhým vhozením lístečku do schránky, nebo také nepříliš moderní uživatelskou podporu. Společnost měla výhodu v prakticky neexistující konkurenci, ale to by se mělo za krátký čas změnit.

Na trh s doručováním až domů chce totiž přijít společnost Zásilkovna. Čeká ji velká výzva. „Doteď jste si mohl vyzvednout v Zásilkovně zboží koupené z internetového obchodu. Nyní budete moci přes ni cokoli poslat komukoli,“ řekla Hospodářským novinám majitelka Simona Kijonková.

Česká pošta dostane konkurenci. Zásilkovna bude doručovat balíky až do domu

Ze začátku bude nutno při přijímání balíčku navštívit jednu z 1610 výdejních míst, které s doručovatelskou službou frančízově spolupracují. To se má však časem také změnit a Zásilkovna bude doručovat balíčky až do domu. Rozhodla se vejít na trh, který v této podobě monopolně ovládá Česká pošta. Cílem je dostat se minimálně na její úroveň.

Zásilkovna chce nabídnout nižší ceny, kvalitnější služby a důraz, aby všechno bylo moderní a digitální. Ze začátku to nebude mít lehké – pošta se v poslední době také snaží modernizovat. Na podzim proběhlo zvýšení počtu jejich Balíkoven, tedy automatických výdejen a od března chce upravit i své ceny za některé služby. Nechme se tedy překvapit, jak konkurenční boj dopadne.

Domů
Sdílet
Diskuse