Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2019 12:50
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Lady Gaga se se skladbou Shallow dostala na 1. místo nejdůležitějšího hudebního žebříčku a pokořila Arianu Grande

Lady Gaga se se skladbou Shallow dostala na 1. místo nejdůležitějšího hudebního žebříčku a pokořila Arianu Grande
Zdroj: Chris Pizzello/Invision/AP/TASR
HUDBA
Uložit Uložené

Zaslouženě? Určitě ano.

Billboard Hot 100 je zřejmě nejuznávanějším hudebním žebříčkem, do kterého se dostanou pouze mimořádně populární písně. Lady Gaga se mohla prvenstvím v tomto žebříčku za svou kariéru pyšnit dohromady čtyřikrát, přičemž naposledy byla na vrcholu Billboard Hot 100 se skladbou Born This Way v roce 2011.

Jejím aktuálně nejznámějším hitem je ale píseň Shallow z dramatu A Stars Is Born, kde si zpěvačka zahrála po boku Bradleyho Coopera. Ten snímek zároveň režíroval.

Právě zmiňovaná skladba se propracovala až do čela zmíněného žebříčku, čímž pokořila Arianu Grande a její 7 rings. Ta byla na prvním místě pět týdnů (žebříček je sestavován každý týden).

Podle portálu Billboard je Shallow nejprodávanější skladbou týdne, 7 rings (Ariana Grande) nejvíce streamovanou a píseň Without Me (Halsey) nejhranější písní v rádiích. Lady Gaga se Shallow ale sbírá úspěchy nejen na poli hudebním, ale také kinematografickém.

Připomeňme si, že právě díky spojení hudebního a filmového umění se stala první osobou na světě, které se podařilo během jednoho roku získat Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Další informace najdeš v tomto odkazu.

Domů
Sdílet
Diskuse