Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2019 13:42
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Mark Hamill: Cítím se podvedený, Luka Skywalkera zabili moc brzo

Mark Hamill: Cítím se podvedený, Luka Skywalkera zabili moc brzo
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hamill nemůže vizi Riana Johnsona vůbec pochopit.

Mark Hamill v sobě delší dobu přechovává vnitřní rozbroj. Již před premiérou Star Wars VIII přiznal, že s rozhodnutími režiséra Riana Johnsona týkajícími se jeho postavy vůbec nesouhlasí.

Později svého prohlášení na účet filmu litoval a prohlásil, že kreativní neshody při tvorbě filmu jsou běžnou záležitostí. Přesto jednání jeho postavy nemohl nikdy pochopit.

V aktuálním interview pro seriál Knightfall se znovu dostal k tématu Star Wars, a i když svého prohlášení litoval, tentokrát si už znovu nebral servítky.

Tak jako v minulosti, i tentokrát ho trápil vývoj postavy Luka Skywalkera. Krom jeho kontroverzního chování si v interview stěžoval na to, že Luke už nikdy neuvidí své nejlepší přátele.

„Řekl jsem, že bylo velkou chybou, aby se tato trojice nikdy společně nesetkala. Myslím, že jsem se mýlil, protože se zdá, že to nikoho nezajímá,“ prohlásil Hamill.

Dále si herecký představitel Luka postěžoval, že jeho postavu odstranili hned v The Last Jedi. Doufal totiž, že Skywalkerova smrt přijde až v epizodě Star Wars IX. „Byl jsem jen v jednom filmu. Totálně mě podvedli,“ řekl Hamill. V epizodě IX tedy Luka uvidíme jen ve formě ducha nebo prostřednictvím flashbacků.

Mark Hamill se dále kriticky vyjádřil i k postupům studia Disney, které nové Star Wars filmy chrlí raketovou rychlostí: „Za našich dob šlo o tříleté mezery. Nyní jsou to dva roky a mezi nimi další film.“

Mark Hamill: Cítim sa podvedený, Lukea Skywalkera zabili príliš skoro
Mark Hamill: Cítim sa podvedený, Lukea Skywalkera zabili príliš skoro Zdroj: Disney

Své názory si ale nenechával pro sebe a před vedoucími měl prohlásit: „Opravdu? Han Solo má premiéru pět měsíců po našem filmu? Nechte toho!“

Moc ho nepotěšila ani scéna s robotem C-3PO, kdy Luke ve scénáři neprojevil vůči starému příteli špetku radosti. „Nechali mě chodit kolem 3PO, aniž bych ho vůbec poznával,“ prozradil o rozhodnutí Riana Johnsona Hamill. Režisérovi proto řekl, že něco takového nemůže udělat.

„Ve scénáři se píše: ‚Zapomeň na minulost, zabij ji, pokud je třeba,‘ a v tomto dělají velmi dobrou práci,“ pokračoval se svým nespokojeným proslovem.

Domů
Sdílet
Diskuse