Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2019 15:43
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Most! je sprostý, žádáme nápravu, vzkazuje Rada České televizi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Most! měl porušit zákon.

Jeden z nejsledovanějších českých seriálů posledních let si vzala na paškál Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Ve své tiskové zprávě konstatuje, že Česká televize kvůli sprostým slovům porušila zákon.

Písemné vyjádření zní konkrétně takto: „Česká televize 11. února odvysílala od 21:00 hodin pořad Most! (6/8), který obsahoval vulgarismy a nadávky. Rada stanovuje lhůtu k nápravě 7 dnů od doručení upozornění.“

Most! je sprostý, žádáme nápravu, vzkazuje Rada České televizi
Zdroj: Česká televize

Veřejnoprávní televize se brání tak, že o nevhodnosti pro děti upozornila. „Vyčkáme, až nám bude doručeno písemné vyhotovení upozornění, abychom se seznámili s tím, co rada považuje za porušení zákona. Dodat lze v tuto chvíli, že v jednom případě byl pořad zařazen do vysílání až po 20. hodině, ve druhém případě po 21. hodině a v obou případech je ČT označila piktogramem 15+, aniž jí to ukládá zákon,“ sdělila mluvčí ČT Karolína Blinková Novinkám

V inkriminované epizodě zazněly hlášky jako „trochu hekej, jako že mrdáme“ nebo „Rom, nejlepší přítel člověka“. Rada si postěžovala i na film Díra u Hanušovic vysílaný na ČT1, v němž byly použity vulgarismy.

Domů
Sdílet
Diskuse