Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2019 9:54
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Profesionální tým v Overwatch se dočká vlastního stadionu za miliardu korun

TECH
Uložit Uložené

Philadelphia Fusion si značně přilepší.

Profesionální tým Philadelphia Fusion ve hře Overwatch může slavit. Ve svém domovském městě se totiž dočkají pocty, o jaké si mohou ostatní týmy nechat zdát. Jejich vlastník Comcast Spectator jim totiž nechá vybudovat vlastní stadion pro jejich zápasy.

Jedná se tak o první stadion v USA, který vznikne výhradně za účelem esportů. Po celých Spojených státech můžeš dnes vidět desítky takovýchto stadionů, ale vždy se jednalo o pouhou přestavbu něčeho, co bylo v minulosti využíváno například pro klasické sporty. Philadelphia Fusion mají tedy premiéru.

A rozhodně se nebude jednat o nic malého, Comcast si uvědomuje, jakou hodnotu mají dnešní profesionální ligy v esportech, proto do celého projektu investuje více než 1,1 miliardy korun.

Na stadionu o rozloze 5,5 kilometru čtverečních se budou rozkládat tréningové prostory pro tým, vysílací studio pro každý ze zápasů, exkluzivní místa a přes 3 500 sedaček pro diváky. Stavba by měla být hotová do roku 2021.

Domů
Sdílet
Diskuse