Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2019 12:39
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Disney+ startuje v listopadu. Jaké seriály a filmy byly oficiálně potvrzeny a na kolik tě vyjde měsíční předplatné?

Disney+ startuje v listopadu. Jaké seriály a filmy byly oficiálně potvrzeny a na kolik tě vyjde měsíční předplatné?
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nová streamovací služba od Disney bude spuštěna již za několik měsíců. Co všechno nabídne?

Chystané streamovací společnosti s názvem Disney+ jsme se věnovali již vícekrát, a to zejména v souvislosti s různými projekty, které prostřednictvím svého studia připravuje. A přestože jsme dlouho nevěděli, kdy přesně se jí dočkáme (vědělo se jen, že to bude v průběhu tohoto roku), nyní známe definitivní odpověď. Jak totiž uvádí The Wall Street Journal, platforma Disney+ bude spuštěna 12. listopadu 2019.

Nabídne i množství originálního obsahu, ale můžeme počítat s tím, že mnoho novinek bude vycházet z toho předešlého. Jak ukázal průzkum Disney, uživatelé se rádi podívají na nové věci, často však sledují i staré. I to byl pravděpodobně jeden z důvodů, proč se plánuje například první hraný seriál z prostředí Star Wars (The Mandalorian), seriály ze světa MCU či nová verze High School Musical.

Tím to ale rozhodně nekončí, protože Disney chystá mnohem více. Studio odhalilo seznam chystaných projektů, mezi nimiž najdeme i dokumenty Marvel's 616 (prozkoumá historii Marvelu) a Earthkeepers (zaměří se na zvířata a přírodu), Be Our Chef (program o soutěži ve vaření), Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (seriál věnující se filmovým kulisám a kostýmům), no a Encore! se zaměří na obsazení High School Musical, které znovu oživí svá stará vystoupení.

Dále uvidíme ještě projekt Marvel's Hero Project o skutečných hrdinech a jejich prospěchu pro své komunity, (Re)Connect s problémovými rodinami, Rogue Trip bude jakýmsi turistickým průvodcem, Shop Class nabídne soutěže mezi studenty a dorazí i zatím nepojmenovaný dokument o historii Disney. Do knihovny Disney+ se také přesunou všechny série oblíbeného seriálu The Simpsons.

Co se týče očekávaných MCU seriálů, studio potvrdilo, že dorazí seriál Loki s Tomem Hiddlestonem, Falcon & Winter Soldier s Anthonym Mackiem a Sebastianem Stanem či WandaVision, kde si zahrají Elizabeth Olsen a Paul Bettany. Také je potvrzen i animovaný seriál What If? Ten bude zobrazovat alternativní události klasických Marvel příběhů. V první epizodě uvidíme Agent Carter, která si vezme tzv. Super Soldier Serum namísto Steva Rogerse.

Výše jsme ale nastínili i svět Star Wars, tak se k němu ještě na moment vrátíme. Kromě The Mandalorian se totiž chystá i prequelový seriál k Rogue One, kde si Alan Tudyk opět zahraje postavu robota jménem K-2SO. Do role Cassiana Andora se zase vrátí Diego Luna. Podle Variety je navíc v plánu i seriálová adaptace sympatického feel good filmíku Love, Simon.

Jak ale určitě víš, Disney momentálně pracuje i na hrané adaptaci animáku Lady and the Tramp z roku 1955, který si budeš moci také pustit na Disney+ hned po jeho spuštění. V případě remaku propůjčí hlasy skutečným psům Tessa Thompson a Justin Theroux, no a my se dnes můžeme pokochat prvním oficiálním pohledem na hlavní zvířecí aktéry.

Disney
Disney Zdroj: Disney

A jak to bude s Disney+ cenově? Pro přístup si zaplatíš buď měsíčně 6,99 dolaru nebo ročně 69,99 dolaru. Veškerý obsah bude přitom možné si i stáhnout. Na Disney+ budou dále zpřístupněny všechny klasické animáky Disney, Captain Marvel, dokumentární série Into the Unknown o výrobě Frozen 2, všechny kraťasy od Pixaru, po nichž bude následovat i přidávání celovečeráků Pixaru, série kraťasů o nové postavě z Toy Story 4 jménem Forky či nový kraťas Lamp Life o postavě Bo Peep.

Rovněž budou ihned dostupné i zmíněné MCU seriály, projekty ze světa Star Wars (Rogue One prequel a The Mandalorian), po kterých se dočkáme i přidávání všech filmů z předaleké galaxie. Vychutnat si budeš moci i originální sváteční film Noelle s Annou Kendrick, snímek Timmy Failure od Toma McCarthy, dále adaptaci úspěšné knihy Stargirl, originální film Togo s Willemem Dafoem o skutečném příběhu muže na Aljašce či dokumentární sérii The World According to Jeff Goldblum.

Sekci dokumentů obohatí i série Magic of the Animal Kingdom o uznávaných odbornících ve věci péče o zvířata, ale Disney chystá také animovaný film ze světa The Phineas and Ferb, ve kterém budeme moci slyšet hlasy originálních herců. Pokud to tedy spočítáme vše dohromady, na Disney+ bude v době spuštění přibližně 7 500 epizod a 500 filmů, což rozhodně není málo.

Zda ale půjde okamžitě o plnohodnotného konkurenta oblíbeného Netflixu a zda vůbec ihned zaznamená úspěch, na to si ještě budeme muset počkat. Musíme však uznat, že Disney+ bude mít k dispozici pořádně nabitou knihovnu, kterou bude hned od začátku doplňovat o mnohé originální filmové, seriálové i dokumentární projekty. Určitě se tedy máme na co těšit. Oproti Netflixu je Disney+ výrazně levnější a nabízí jak Star Wars, tak i MCU, což je hotový zlatý důl.

Domů
Sdílet
Diskuse