Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2019 13:01
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Radši Netflix než sex. Třetina mileniálů upřednostňuje před milováním seriály a filmy

Radši Netflix než sex. Třetina mileniálů upřednostňuje před milováním seriály a filmy
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Streamovací gigant takováto tvrzení popírá.

Podle průzkumu Wall Street Journal má jeden ze čtyř Američanů před pohlavním stykem upřednostnit sledování seriálů či filmů prostřednictvím streamovacích služeb. V rámci věkové hranice 18 až 38 let však toto číslo vystoupí až na rovných 36 %.

„Jsme hrdí na to, že představujeme součást kulturního zeitgeistu, ale připisování zásluh za desítky let klesající tendenci v rámci sexu je nad naše schopnosti,“ vyjádřil se k věci mluvčí Netflixu s tím, že američtí klienti u Netflixu stráví v průměru 2 hodiny denně.

Už v roce 2017 ale profesorka psychologie Jean Twenge ze San Diego State University přišla s tvrzením, že streamovací služby jsou propojeny s odmítáním sexu. V minulosti se páry při sledování televize mohly věnovat jeden druhému alespoň během dlouhých reklamních přestávek, u Netflixu se ale šance na intimní poznávání partnerů snížily.

Sexuální život lidí ovlivňují samozřejmé různé faktory, a tak nelze z problému vinit pouze streamovací služby. Lidé závislí na různých výdobytcích 21. století však mohou být v určitých směrech omezování i tímto způsobem. A jak to vnímáš ty?

Domů
Sdílet
Diskuse