Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2019 10:18
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Naplánujte si dovolenou, World of Warcraft Classic ohlásilo datum vydání. Co všechno nabídne?

TECH
Uložit Uložené

Hráči mohou bouchnout šampaňské.

Společnost Blizzard dnes po dlouhé odmlce konečně udělala radost všem old schoolovým fanouškům a hráčům herní série World of Warcraft. Po dvou letech od představení World of Wacraft Classic se konečně dozvídáme oficiální datum vydání této klasiky. Takže rychle otevírej kalendář a zapiš si datum 27. srpna.

Přesně ve 12 hodin se totiž otevřou brány serverů a ty se budeš moct vrhnout do legendární klasiky od Blizzardu, po které toužilo nejen to pevné herní jádro WoW. K návratu ke kořenům ti postačí pouze měsíční předplatné, dle slov společnosti ani nebude potřeba si kupovat hru, jako tomu je u aktuálních datadisků.

K hraní ti bude stačit aktuální předplatné, které platíš například pro datadisk Battle for Azeroth. To činí něco málo přes 300 korun. Nečekají tě tedy žádné poplatky navíc. 

Ačkoliv se Classic vrací ke svým kořenům při vydání hry, nemusíte se bát, že by se jednalo hned o obsah z prvního dne vydání hry. Na serverech poběží patch 1.12., který je pro většinu hráčů tím nejlepším, co World of Warcraft na svém začátku mohl nabídnout.

Naplánujte si dovolenou, World of Warcraft Classic ohlásilo datum vydání. Co všechno nabídne?

Poté bude následovat dalších 5 fází, které doplní hru o nový obsah, jako tomu bylo kdysi. Hráči se tedy dočkají dungeonů jako například Dire Maul a Blackwing Lair nebo otevření zábavní lokace Darkmoon Faire, která si drží tradici až dodnes.

Na své si samozřejmě přijdou i fanoušci PvP, kteří hned v druhé fázi dostanou milovaný honor system následovaný obřími PvP zónami Alterac Valley a Arathi Basin.


Blizzard svým rozhodnutím o znovu otevření základního herního obsahu potěšil několik set tisíc fanoušků. Ti si totiž radši užívali na nelegálních free serverech a společnost tím přicházela o nemalé peníze.

Odhalení konečného data se fanoušci dočkali po dvou letech čekání, kdy Blizzard prakticky téměř mezi řečí na listopadovém Blizzconu v roce 2017 představil krátký trailer na WoW Classic a ihned si tím získal srdce ortodoxních hráčů, ale i těch, kteří si s láskou užívají aktuální datadisk.

A mimo to se ti dostává i možnost zařadit se do beta testování. Začne již dnes, tak rychle nabíhej na oficiální web a zkus štěstí ve frontě. A pokud patříš k hráčům, kteří se ke hraní WoW dostali až v posledních několika letech, tak ti dáme jednu radu na závěr – připrav si pevné nervy a neskákej hned do všeho po hlavě.

Domů
Sdílet
Diskuse