Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2019 13:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Legenda je zpátky! Chelsea slaví návrat Petra Čecha v roli sportovního poradce

Legenda je zpátky! Chelsea slaví návrat Petra Čecha v roli sportovního poradce
Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Bandic
SPORT
Uložit Uložené

Petr Čech se po konci hráčské kariéry vrátil do Chelsea.

Petr Čech se vrací do Chelsea. V klubu bude působit jako poradce sportovního a technického úseku.

Potvrdily se tak několikaměsíční dohady, které českému brankáři předpovídaly návrat do klubu, kterému pomohl vyhrát čtyři tituly a Ligu mistrů. Londýnský klub o Čechově návratu informoval na svých internetových stránkách.  

„Je mi velkou ctí, že jsem dostal příležitost vrátit se do Chelsea a pomoct vytvořit nejlepší možné výkonnostní prostředí na vysoké úrovní, aby bylo možné pokračovat v úspěších, kterých klub dosahoval v posledních 15 letech. Těším se na novou výzvu a doufám, že budu schopen využít veškeré své fotbalové zkušenosti a znalosti, abych pomohl týmu do budoucna dosáhnout ještě většího úspěchu,“ uvedl Petr Čech.

Na margo jeho návratu se vyjádřila i ředitelka klubu Marina Granovskaja: „Jsme rádi, že můžeme Petra přivítat doma v Chelsea. V průběhu své kariéry byl jedním z nejoddanějších, nejúspěšnějších a nejohleduplnějších profesionálů, kteří zde kdy působili. Vždy jsme doufali, že až bude Petr připraven k ukončení kariéry, vrátí se zpátky do Chelsea. Jsme nadšeni, že se svými odbornými znalostmi a fotbalovou expertízou doplní technický personál.“

Bývalý hráč Blšan, Sparty, Rennes nebo Arsenalu tak dle očekávání skončil v domovském klubu. Do budoucna by ale chtěl své zkušenosti uplatnit jako trenér. A faktem je, že zkušeností má na rozdávání. V Premier League překonal rekord v počtu čistých kont (202), v roce 2002 vyhrál s národním týmem evropské mistrovství světa, s Chelsea získal čtyři tituly, v roce 2012 vyhrál Ligu mistrů a rok nato Evropskou ligu. 

V Chelsea bude spolupracovat s týmem kolem trenéra, bude s nimi jezdit na zápasy a bude pomáhat se strategií a výkonem. Petr Čech tak  bude následovat kroky svých slavných kolegů, kteří po konci kariéry zůstali ve svých domovských klubech. Řeč je například o Tomáši Rosickém ve Spartě nebo Pavlu Nedvědovi v Juventusu Turín. 

Domů
Sdílet
Diskuse