Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2019 17:10
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Dva teenageři cestující po Kanadě zabili možná až 3 lidi. Raději zemřou v přestřelce, než aby se vzdali policii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Smutný příběh dvou chlapců, které poznamenala nelehká životní situace.

Kanadská policie má momentálně plné ruce práce s pátráním po dvou teenagerech, 19letém chlapci jménem Kam McLeod a 18letém Bryeru Schmegelskym. Ti jsou obviněni z vraždy profesora ve Vancouveru a podezřelí z dvojnásobné vraždy australsko americké dvojice.

Mladíci jsou na útěku už několik dní a na přesun po celé zemi už použili dvě auta, z toho jedno skočilo v plamenech. Aktuálně policie upřesnila jejich polohu na malé městečko jménem Gillam, kde žije asi 2000 lidí a jde o skutečně náročné místo pro život.

Maličké městečko totiž leží v oblasti plné mokřadů a místní musí používat repelent na denní bázi, aby se vyhnuli bolestivým štípancům od komárů a jiného hmyzu. V domech města Gillam však mladíci nejsou a neukradli ani žádné auto, což znamená, že se musí nacházet někde v okolí, které policie prohledává.

Místní považují přežití v podobných podmínkách za nemožné, protože v lesích je situace s hmyzem desetkrát horší, informuje Guardian. Pozor je třeba dávat i na divokou zvěř a i samotný terén není ideální pro útěk. Náročné podmínky však ztěžují i policejní pátrání.

Je pravděpodobné, že dvojice má na svědomí až tři životy, i když ve dvou z nich jsou zatím jen podezřelí, ne usvědčení. Kam a Bryan jsou nejlepšími kamarády z dětství a otec prvního z nich naznačil, že za všechno mohou psychické problémy, píše Insider.

Dvaja tínedžeri cestujúci po Kanade zabili možno až 3 ľudí. Radšej zomrú v prestrelke, ako by sa mali vzdať polícii
Dvaja tínedžeri cestujúci po Kanade zabili možno až 3 ľudí. Radšej zomrú v prestrelke, ako by sa mali vzdať polícii Zdroj: RCMP

Alan Schmegelsky, Bryerův otec se totiž pro média vyjádřil, že nic podobného zdravý člověk nemůže udělat. Události má mít na svědomí rozvod jeho rodičů v roce 2005, od kdy byl Bryer v ohromných bolestech. „Normálně dítě necestuje po zemi zabíjejíc lidi, ale dítě ve velmi vážné bolesti ano.“

Svého syna prý zná dobře. „Je na sebevražedné misi. Chce jen, aby jeho bolest skončila. Zítra nebo pozítří bude mrtvý, vím to. Odpočívej v pokoji, Bryere, miluji tě. Je mi líto, že se toto všechno muselo stát.“

Následně dodal, že zatčení teenagerů nebude vůbec jednoduché a zřejmě skončí až policejní přestřelkou s fatálním koncem. „Chce jen, aby to všechno přestalo. Budou chtít zemřít s hrdostí, to mi můžete věřit.“

Domů
Sdílet
Diskuse