Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2019 13:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

A$AP Rocky před soudem přednesl svou verzi incidentu. Za mříže ho může dostat rozhovor z roku 2017

HUDBA
Uložit Uložené

Soudní proces se slavným americkým raperem pokračuje ve Švédsku i dnes.

Do dnešního dne je to už 30 dní, co je ASAP Rocky držen ve švédském vězení, jelikož se dostal do potyčky s dvojicí mužů, které on sám popsal jako „závislé na drogách, kteří nejsou jeho fanoušci“. Od úterý zároveň probíhá i oficiální soudní proces, během kterého byly zatím předneseny důkazy vyšetřovatelů a také měl možnost obhajoby i samotný raper. 

Ten podle NY Times popsal všechno, co se stalo, včetně způsobu, jakým komunikoval s Mustafou Jafarem a jeho přáteli. Flacko opět tvrdil, že jednal v sebeobraně a údajné útočníky vícekrát upozornil, aby jeho tým neotravovali, protože nechtějí problémy.

To mělo podle dalších důkazů vyústit až do momentu, kdy Rockyho ochranka chytila pod krk jednoho z mužů, zvedla ho a ušla s ním takto pár metrů. To máme možnost vidět i na záběrech z kamery v jednom z obchodů.

Doporučeno
Pro ASAP Rockyho může mít uvěznění fatální důsledky, možná i konec kariéry, tvrdí jeho právník. Soud odvolání odmítl Pro ASAP Rockyho může mít uvěznění fatální důsledky, možná i konec kariéry, tvrdí jeho právník. Soud odvolání odmítl 9. července 2019 9:40

V této fázi se podle rapera měla poškodit sluchátka Mustafy Jafariho, a tak nadále členy týmu pronásledoval a stěžoval si na škodu, kterou mu měli zavinit. Následně podle slov amerického rapera napadl Jafari člena ochranky tak, že mu hodil sluchátka do obličeje a v tom momentě mu došla trpělivost. 

Následně se už dělo to, co máme možnost vidět i na záběrech od kolemjdoucích, kdy Rocky hodil muže na zem a věnoval mu pár ran. Rocky ještě tvrdí, že mu přišlápnul ruku a jeho cílem bylo Mustafu uklidnit, na což prokuratura reagovala konstatováním, že tato reakce byla přehnaná. 

Hlava A$AP Mob byla konfrontována i s klíčovým důkazem, kterým měla být skleněná láhev. Bránila se však slovy, že jediný důvod pro její zvednutí byl reflex, aby ji jako první nepoužil Jafari. Zároveň dodává, že si velmi rychle uvědomil, že její použití by bylo hloupé.

Doporučeno
ASAP Rocky před soudem popírá vinu, nepřiznal se ani pod vahou krvavých důkazů ASAP Rocky před soudem popírá vinu, nepřiznal se ani pod vahou krvavých důkazů 31. července 2019 9:10

Následně byl ještě Rocky konfrontován zprávou nalezenou v telefonu jeho manažera, kterému bylo zařízení odebráno při razii na hotelu. Původní text Harlem came out he grabbed a empty bottle on the street and smashed it,“ by mohl být potenciálním důkazem, a tak se prokuratura ptala, zda si Flacko někdy neříkal také Harlem, na což odpověděl jednoznačné ne. 

I na tuto odpověď byla prokuratura připravena a okamžitě zareagovala rozhovorem z roku 2017, kde Rocky hovoří o tom, že mu říkají Harlem. Rovněž požadovali vysvětlení, proč raper se svým týmem nezavolali policii nebo neodešli na hotel, ale místo toho zašli do boční uličky. Na to jasně odpovídá, že s tímto zkušenosti nemá, i když byl ve Švédsku vícekrát, protože ho považoval za nádhernou zemi. Nyní však objevil i její temnou stránku. „Chci jen očistit své jméno,“ dodává A$AP Rocky na závěr.

Doporučeno
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desítky dalších bojují za svobodu ASAP Rockyho. Prý ho drží v nelidských podmínkách 11. července 2019 9:28

Na jednání byl na podnět Donalda Trumpa přítomen i speciální vyslanec americké vlády Robert C. O'Brien, který má na starosti záležitosti rukojmí. Seděl vedle Rockyho mámy a sledoval, jakým způsobem švédské soudy celý proces řeší. 

Již brzy bychom se měli dozvědět, jaký trest americkou hudební hvězdu čeká. Za napadení mu v současné době hrozí maximálně dva roky, je však otázkou, jakým způsobem budou úřady přihlížet na další získané důkazy a také včerejší výpověď.

Zatím víme jen to, že nepomohl ani nátlak nejpopulárnějších kolegů ze scény včetně Justina Biebera a Tylera, The Creatora, iniciativa Donalda Trumpa na podnět Kanyeho a Kim, ani stovky tisíc fanoušků, kteří podepsali petici.

Domů
Sdílet
Diskuse