Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2019 11:17
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Valentina Sampaio odmalička věděla, že chce být ženou. Toto je příběh první transgender modelky Victoria's Secret

REFRESHER
Uložit Uložené

Bariéry v módním průmyslu se lámou.

Značka Victoria's Secret byla dlouhodobě známá svým negativním postojem k plus size, LGBTQ nebo transgender modelkám. Odmítala rozšiřování rozmanitosti i na svých přehlídkách, za což byla ostře kritizována.

Před pár dny však svět obletěla zpráva, že nejznámější značka spodního prádla najala do své kampaně historicky poprvé transgender modelku Valentinu Sampaio.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Valentina Sampaio (@valentts),

Odmalička věděla, že chce být ženou 

22letá Brazilka není ve světě modelingu žádnou novou tváří. Doposud spolupracovala se samými prestižními značkami a může se porovnávat s topmodelkami jako Gisele Bündchen nebo Adriana Lima. Až na jeden detail, Valentina se narodila jako chlapec.

Vyrůstala v malém rybářském městečku Aquiraz na severu Brazílie. Už odmalička se cítila jako žena. Když měla 8 let, psycholožka ji identifikovala jako transgender. Jméno Valentina začala používat, až když měla 12 let. Jaké jméno používala dříve, dosud neprozradila.

Její otec se živil jako rybář a matka pracovala jako učitelka. Rodiče, spolužáci i kamarádi na ni byli vždy patřičně hrdí a podporovali ji v jejím rozhodnutí stát se ženou. V několika rozhovorech prozradila, že okolí ji nikdy nešikanovalo.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Valentina Sampaio (@valentts),

Objevil ji make-up artista

Domů
Sdílet
Diskuse