Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2019 17:55
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Mladík u Hodonína položil na koleje betonový blok, narazil do něj rychlík

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie České republiky řeší případ mladého muže, který málem zapříčinil vykolejení vlaku.

K jen těžko pochopitelnému činu se rozhodl mladík v Moravském Písku na Hodonínsku. Na místní koleje totiž umístil těžký betonový blok o velikosti 80 × 50 centimetrů a s šířkou 7 centimetrů, který předtím sloužil jako kryt nedalekého kanálu.

V nočních hodinách pak do bloku narazil projíždějící rychlík jedoucí ve směru z Vídně na Ostravu. Po srážce došlo k rozdrcení betonového panelu, vlak však naštěstí nevykolejil ani se žádnému cestujícímu nic nestalo. 

Případ se odehrál koncem července a bližší informace o něm policie sdělila dnes na svých internetových stránkách.

Trvalo zhruba dva týdny, než se strážcům zákona podařilo pachatele vypátrat. „Jedná se o mladého muže, proti kterému je v současné době vedeno trestní řízení. Dle jeho výpovědi šlo o impulsivní nápad při večerní procházce,“ píše policie v tiskovém sdělení.

Policisté nyní musí případ prošetřit a následně určit konečnou právní kvalifikaci. Jak totiž uvádí, kdyby na koleje umístil malý kámen, mohla by to být jen klukovina, v tomto případě si však mladík velmi nebezpečně zahrával s mnoha lidskými životy.

Doporučeno
Policie v Česku loni zabavila drogy za 250 milionů korun. Kokainu se u nás daří čím dál lépe Policie v Česku loni zabavila drogy za 250 milionů korun. Kokainu se u nás daří čím dál lépe 7. srpna 2019 12:58
Domů
Sdílet
Diskuse