Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2019 9:47
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Iron Man měl získat Tesseract na Asgardu. Proč chtěli Avengers cestovat do roku 2988 před Kristem?

Iron Man měl získat Tesseract na Asgardu. Proč chtěli Avengers cestovat do roku 2988 před Kristem?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I necelé čtyři měsíce po Endgame se o příběhu dozvídáme stále další a další zajímavosti.

Jak sis určitě všiml i na Filmkultu, velkolepá komiksovka Avengers: Endgame v divácích pořádně rezonuje i téměř čtyři měsíce od premiéry. Není se proto čemu divit, že jsou jednotlivým tvůrcům v rozhovorech stále podsouvány nejrůznější otázky ohledně tohoto filmu. A my si rozhodně nestěžujeme, protože se díky jejich odpovědím často dozvíme množství skvělých zajímavostí.

K událostem snímku se tak nedávno znovu vyjádřil i spoluscénárista Stephen McFeely, který prozradil, že Iron Man (Robert Downey Jr.) původně vůbec neměl cestovat v čase do prvního Avengers filmu. Podle McFeelyho byl plán takový, že se Tony objeví ve světě Thor: The Dark World, aby tam zajistil Tesseract nacházející se v trezoru Asgardu. Měli jsme vidět Iron Manův neviditelný oblek, který by však neušel pozornosti Heimdalla (Idris Elba).

S režiséry Russoovými se ale nakonec shodli na tom, že navštívit Avengers bude asi přece jen lepší. Jde o větší a po kvalitativní stránce i lepší film než dvojka Thora, přičemž fanoušci v kinech určitě ocenili návrat do bitvy o New York. Dokonce i samotný Chris Hemsworth přiznal, že The Dark World není zrovna nejlepším kouskem z MCU. Nakonec Tonyho zisk Tesseractu působil ve finální verzi mnohem lépe.

U cestování v čase však ještě chvilku zůstaneme. Jak totiž na malý okamžik odhaluje fotka (pod textem) z Endgame, tým Avengers chtěl ve filmu navštívit i rok 2988 před naším letopočtem. Vidět je to v záběru na souřadnicích, když Nebula z roku 2014 pomáhá Thanosovi dostat se do budoucnosti. V tomto konkrétním období před Kristem se odehrává úvodní scéna z Thor: The Dark World a můžeme to chápat jako plán B pro získání Reality Stone.

Na začátku druhého Thora se odehrála bitva mezi silami Asgardu a Temnými Elfy, přičemž hlavní roli v ní hrál právě Aether. Ten se díky králi Borovi podařilo transportovat na Asgard a na dlouhou dobu ukrýt před zraky ostatních. A přestože si tvůrci zaslouží pochvalu za to, že mysleli i na takový detail, musíme uznat, že jsme za opětovné setkání Thora s matkou (Rene Russo) opravdu rádi.

Endgame
Endgame Zdroj: Marvel Studios
Domů
Sdílet
Diskuse