Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2019 10:35
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Nová hororová hra z Černobylu vypadá úžasně. V zakázané zóně budeš bojovat o život

TECH
Uložit Uložené

Chernobylite je nová hra od tvůrců ze studia The Farm 51, která tě zavede mezi kulisy nechvalně známé elektrárny.

Černobyl je už sám o sobě pro mnohé děsivým místem, když se ale látky chopí zkušení vývojáři, kteří ví, jak hráče vyděsit, máme o nervydrásající zážitek zaručeně postaráno. Právě tragickou havárií z roku 1986 se nechalo inspirovat polské studio The Farm 51 (NecroVisioN, Painkiller: Hell & Damnation, Get Even), které u příležitosti letošního ročníku veletrhu Gamescom odhalilo záběry z chystané novinky.

Hra nese název Chernobylite a jak již zřejmě správně tušíš, titul tě zavede do zakázané zóny a přímo do útrob nechvalně známé elektrárny. Samotní autoři hru popisují jako sci-fi survival horor, kde právě boj o přežití bude hrát klíčovou roli. Nyní si už ale vychutnej našlapaný trailer.

Ve hře na nás dle slov tvůrců čeká svobodné objevování okolního prostředí, promakaný soubojový systém, crafting a nelineární vyprávění příběhu. Autoři taky dodávají, že za účelem co nejvěrnějšího zpracování zakázané zóny použili 3D skenování, a tak bychom se měli dočkat dosti autentického zážitku.

V minulosti studio The Farm 51 uspořádalo kampaň na Kickstarteru, kde se podařilo vybrat přes 200 tisíc dolarů, tady dvojnásobek požadované částky. Jak je tedy vidět, zájem hráčů o návštěvu virtuálního Černobylu v hororovém hávu je poměrně velký. A popravdě se není čemu divit.

Doporučeno
Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) 23. května 2019 11:01

Pokud chceš tvůrce podpořit i ty, tak máš možnost. Na stránce Gamefound si totiž můžeš hru Chernobylite předobjednat a získat díky tomu předběžný přístup na Steam. S nejdražší edicí dostaneš mimo jiné například mapu zakázané zóny, tématické pohledy nebo dokonce plynovou masku. 

Zatím není známo, kdy se hra dočká vydání, dorazit by ale měla na hlavní trojici platforem, tedy PS4, Xbox One a PC

Domů
Sdílet
Diskuse