Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2019 12:11
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Joaquin Phoenix zhubl kvůli postavě Jokera 24 kilogramů

Joaquin Phoenix zhubl kvůli postavě Jokera 24 kilogramů
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hercův method acting je cítit již z traileru.

V čem všem se bude nový Joker odlišovat od svých předchůdců? Kromě toho, že režisér snímek pojal svérázným způsobem, který ignoruje komiksové předlohy, pohled do Jokerova nitra bude výjimečně detailní a temný. Jak nedávno informoval Movieweb, představitel známého zločince z Gothamu Joaquin Phoenix kvůli roli Jokera zhubl zhruba 23,5 kilogramu.

Změnou však neprošel pouze Phoenix. Sám snímek má mírně zanedbávat klasickou akční část komiksových filmů. Skutečně to vzniklo z této myšlenky režiséra Todd Phillipse zpracovat komiksovku trochu jinak. Jak tvrdí, nový Joker je hloubkovou charakterovou studií. Proto ve filmu nemáme očekávat žádné létající hrdiny či padající budovy.

Phoenixe postava Jokera pořádně vtáhla a potvrdil, že právě přerod hlavního hrdiny (respektive padoucha) ho zaujal víc, než celkový příběh snímku. Charakter Arthura je však podle něj natolik komplexní, že ani on sám neprozkoumal všechny jeho části. „Některé oblasti (Jokerovy) postavy jsou pro mě upřímně stále nejasné, ale jsem s tím v klidu,“ prohlásil Phoenix s dodatkem, že na jisté otázky si budou muset diváci během sledování filmu odpovídat sami.

Režisér Phillips svou vizi Jokera přirovnal k mnohým verzím Shakespeara, které jsme dosud viděli. „Právě to je na těchto postavách tak zábavné. Komiksy jsou v podstatě naším Shakespearem, a tak, jako existuje spousta verzí Hamleta a Macbeth, bylo za posledních 25 či 30 let vytvořených 4 nebo 5 verzí Jokera. Tak proč neudělat další, která je úplně jiná,“ položil řečnickou otázku režisér.

Domů
Sdílet
Diskuse