Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2019 13:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

PewDiePie si rozmyslel dar ve výši 50 tisíc dolarů pro organizaci bojující proti antisemitismu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Populární youtuber nedávno avizoval, že má v plánu podpořit neziskovou organizaci bojující proti nenávistným projevům, která ho nedávno kritizovala. Výběr si nyní rozmyslel.

Youtuber PewDiePie nedávno překonal magickou hranici 100 milionů odběratelů. Při této příležitosti se rozhodl udělat dobrý skutek. Oznámil, že má v plánu darovat 50 tisíc dolarů neziskové organizaci bojující proti pomluvám a nenávistným projevům spojeným s antisemitismem.

Jde o společnost, která ho v minulosti kritizovala za obrázky útočící na židovskou komunitu. Konkrétně šlo i o nenávistné vtipy o znásilňování, promování videí s Adolfem Hitlerem a také používání N-word.

Doporučeno
PewDiePie překonal hranici 100 milionů odběratelů. Minecraft si zahrál už i s manželkou Marziou PewDiePie překonal hranici 100 milionů odběratelů. Minecraft si zahrál už i s manželkou Marziou 25. srpna 2019 14:45

Netrvalo dlouho a youtuber změnil názor, což se pokusil vysvětlit v novém videu. „Udělal jsem chybu, když jsem si vybral charitu, kterou mi někdo poradil, namísto toho, abych vybral takovou, pro kterou jsem skutečně zapálený. Je to 100 % moje chyba,“ řekl Švéd. „Obvykle, když si vybírám, komu daruji peníze, dám tomu čas, než si vyberu,“ dodává.

„Viděl jsem to jako příležitost zakončit všechny útoky spojované s alternativní pravicí, které se proti mně rozběhly. Nepokoušel jsem se očistit své jméno, kdyby ano, udělal bych to před lety,“ vysvětluje. 

Zatím není jasné, kam by měly peníze putovat, PewDiePie se jen pokusil vysvětlit, proč je nedostane známá Anti-Defamation League. Ta reaguje, že ji švédský youtuber nekontaktoval předtím ani teď, informuje BBC.

 

Domů
Sdílet
Diskuse