Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2019 15:32
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Letištní pracovník zachránil letadlo před splašeným zásobovacím vozíkem. Naboural do něj letištní rampou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pracovník, který svou reakcí ušetřil čas cestujícím a zároveň peníze za opravu letadla, může nejspíše čekat pochvalu od nadřízených.

Svědky bizarního zážitku byli včera cestující na letišti O'Hare International Airport v Chicagu. Vozík, ve kterém se převáží nápoje do letadel, se totiž nekontrolovaně točil v kruzích. Incident zaznamenal jeden z kolemjdoucích cestujících.

Doporučeno
4 nejhorší letecké katastrofy v dějinách lidstva, které značně ovlivnily celý průmysl 4 nejhorší letecké katastrofy v dějinách lidstva, které značně ovlivnily celý průmysl 28. února 2018 23:39

Kolem vozíku postávali bezmocní letištní pracovníci, kteří nevěděli, co s ním. Nejhorší na situaci byl ale fakt, že se každým okruhem vozidlo přibližovalo k letadlu, do něhož patřily právě naložené nápoje.

Spoušť z lahví, které vozík vyházel svým kroužením, nemusela být ta největší. V poslední chvíli ale stihl zareagovat pracovník Jorge Manalang. Vyrazil k červené letištní rampě, se kterou se proti vozíku rozjel.

Malang s rampou „zneškodnil“ vozík v pravém okamžiku převrhnutím na stranu. Sice vysypal většinu obsahu, zabránil tak ale mnohem větší katastrofě. Na internetu sklidil hrdina pochvalu. I samotný autor videa okomentoval jeho zásah slovy: „Tak se na to musí!“

Lidé na internetu poté přetvořili záchrannou akci v meme. Oblíbenými jsou hlavně posty s videem, kde nekontrolovatelné vozítko symbolizuje vládnoucí období prezidenta Trumpa.

Domů
Sdílet
Diskuse