Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2019 12:49
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Olomoučtí policisté psali pokuty mazacím perem. Rozdíl v částkách si pak rozdělili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dvojice strážců zákona si takto přišla na 6500 korun. Teď jim hrozí pět let za mřížemí.

Dvojice strážců zákona z Olomouce si přivydělávala falšováním pokutových bločků. Používala k tomu přepisovací pero. Po přijetí hotovosti od řidiče a předání stvrzenky na bločku přepsala původní částku na nižší. Rozdíl si policisté posléze rozdělili. Nyní jim hrozí až pět let za mřížemi nebo zákaz činnosti za zneužití pravomoci úřední osoby a zpronevěry. O případu informoval deník Právo.

„Dva policisté od října 2018 do července letošního roku ukládali řidičům pokuty příkazem na místě, z nichž část finančních prostředků neodevzdali, a obohatili se tak nejméně o 6500 korun,“ uvedla pro Právo mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Tímto způsobem měli okrást čtrnáct řidičů. 

Doporučeno
Do Tetris Challenge se zapojila už i česká policie. Zakomponovala fotbalového chuligána, plyšáky i toaletní papír Do Tetris Challenge se zapojila už i česká policie. Zakomponovala fotbalového chuligána, plyšáky i toaletní papír 27. září 2019 14:55

Podle mluvčí policie dvojice vypsala všechny povinné údaje vyjma částky propiskou. Tu pak v části, která se odevzdává nadřízenému, smazala a přepsala. Nejvíce si takto přivydělali 800 korun, když řidič na místě zaplatil tisíc korun a následně byla kolonka částky přepsána na 200 korun.

Toto jednání nakonec odhalil GIBS společně s krajským policejním ředitelstvím. Oba policisté byli do vynesení rozsudku dočasně zbaveni funkce.

Domů
Sdílet
Diskuse