Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. ledna 2019 14:50
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Temný příběh z minulosti Darth Vadera ohromuje fanoušky Star Wars. Vidělo ho přes 7 milionů lidí

Temný příběh z minulosti Darth Vadera ohromuje fanoušky Star Wars. Vidělo ho přes 7 milionů lidí
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Anakin Skywalker je mrtvý a jeho místa se ujal mocný Vader. Nikdy ale nezapomněl na Padmé.

YouTube kanál nadšence Hvězdných Válek Star Wars Theory koncem minulého roku zveřejnil svůj fanouškovský projekt s názvem Vader: Shards of the Past. K názvu tohoto vynikajícího kraťasu navíc tvůrci dopsali, že jde o první epizodu, a tak jsme se ihned po jejím zhlédnutí nemohli dočkat, kdy budeme poctěni pokračováním.

To ale zkomplikovalo samotné studio Disney. Z právního hlediska si samozřejmě filmaři ze SWT vše ověřili, přičemž za ságou stojící studio Lucasfilm nemělo s níže přiloženým krátkometrážním snímkem vůbec žádný problém.

Temný príbeh z minulosti Darth Vadera je lepší ako filmy od Disney. Videlo ho už viac ako 7 miliónov ľudí
Temný príbeh z minulosti Darth Vadera je lepší ako filmy od Disney. Videlo ho už viac ako 7 miliónov ľudí Zdroj: www.youtube.com

Disney si ale prostřednictvím vydavatelství Warner/Chapell začalo nárokovat práva kvůli hudební stránce. Ta měla totiž znít velmi podobně jako známá skladba Imperial March od Johna Williamse. Fanoušci měli být podle portálu Movieweb tímto krokem natolik rozzuření, že plánovali bojkotovat nejbližší epizodu Star Wars IX.

Do věci se ale vložilo studio Lucasfilm, které vedoucí z Disney přesvědčilo, aby nárokování práv stáhli. Tímto byl spor mezi tvůrci kraťasu a Disney ukončen, a tak se k nám časem zřejmě dostane i pokračování.

V příběhu 13minutové první epizody nahlédneme na období mezi Star Wars III až IV. Darth Vader a Palpatine už 8 měsíců vládnou galaxii a postupně vyhlazují jakoukoliv konkurenci. Skywalker pod maskou Vadera ale stále nezapomněl na svou zesnulou lásku Padmé.

Nejnověji se však musí soustředit na nový úkol zadaný jeho novým mistrem. Na rodné planetě Padmé se totiž objevil Jedi, který přežil Sidiousův Rozkaz 66 (jím ve třetí epizodě téměř eliminoval řád Jediů). Na první části této série se mimochodem jako 3D VFX Artist podílel i 19letý Čech Vladislav Macíček.

Domů
Sdílet
Diskuse