Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2017 21:45
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Jason se vrátí v dokumentu o nejkontroverznějším dílu celé série, který jedni nenávidí a druzí milují

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jason Goes To Hell: The Final Friday je horor, který vyvolal řadu otázek a u spousty diváků se nesetkal s pochopením.

Jason Goes To Hell: The Final Friday sice nebyl posledním filmem, ve kterém jsme viděli Jasona, ale ukončoval táhlou sérii, která začínala rokem 1980 a vytrvale se zhoršovala. Jednalo se o nejkontroverznější a nejkritizovanější díl, jehož příběh a pozadí natáčení nám přiblíží původní režisér Adam Marcus. Sám se totiž ujme produkce retrospektivního dokumentu, který poskytne pohled na to, co se tehdy dělo v zákulisí. Divákům bude přiblížen důvod, proč se Jason ve filmu vlastně jen mihnul, přestože je jeho jméno v názvu a další zajímavosti, které zprostředkuje režisér Nick Hunt. Dokument ponese název The Dark Heart of Jason Voorhees: The Making of The Final Friday a vyjde symbolických 25 let po uvedení známého slasheru. 

Objeví se v něm rozhovory s herci i štábem a prozkoumá vše, co vedlo k tomu, aby vznikl tak kritizovaný a zároveň oblíbený film. Tehdy totiž sérii prodal Paramount Pictures studiu New Line, které natáčení vzalo po svém. Často diskutovaný horor je podle režisér Nicka Hunta nepochopenou perlou a dokument pomůže k vysvětlení příběhu, do kterého tehdy štáb dal krev, pot a slzy. Tak jako tak, připomínka na snímek, který se chlubí svou brutalitou a spoustou krvavých scén, nebude na škodu. Viděli jste Jason Goes To Hell: The Final Friday a uvítáte dokument, který osvětlí, o co vlastně tehdy tvůrcům šlo? 

Domů
Sdílet
Diskuse