Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2017 9:33
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Alien: Covenant bol finančným sklamaním a štúdio zvažuje radikálne kroky. Bude sa Ridley Scott porúčať z režisérskeho kresla?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pod otcom Votrelca sa trasie stolička.

Pamätáte si, ako sa Ridley Scott kasal, že nám po Alien: Covenant prinesie ešte minimálne štyri ďalšie filmy? Možno to nakoniec taká sláva nebude. Môžeme si hovoriť čo chceme, no fakty nepustia: Covenant finančne sklamal. Recenzie tiež neboli nijako nadšené a v Amerike sa film trápil. Fanúšikovia opúšťali sály so zmiešanými pocitmi a počas druhého víkendu zažil Covenant brutálne prepady o celých 71%. Tieto fakty nemohli v štúdiu 20th Century Fox nechať bez odozvy.

Alien: Covenant bol finančným sklamaním a štúdio zvažuje radikálne kroky. Bude sa Ridley Scott porúčať z režisérskeho kresla?
Zdroj: 20th Century Fox

Scottove smelé plány tak môžu kruto naraziť. Ridley momentálne nakrúca krimi thriller All the Money in the World a štúdio 20th Century Fox podľa posledných správ "prehodnocuje" jeho angažovanie sa v prípadných votreleckých sequeloch. Nie je celkom jasné, čo ono "prehodnocovanie" znamená. Je asi nepravdepodobné, že by Foxovia chceli pochovať kompletne všetky sequely (Alien je stále poriadne silná značka), ale je možné, že dôjde k striedaniu na režisérskom poste.

A ktovie, či by nášmu milovanému Xenomorphovi naozaj neprospel trochu iný, sviežejší pohľad. Ešte to nie je tak dávno, čo fanúšikovia s nádejou vyhliadali počin Neilla Blomkampa, ktorý mal byť piatym dielom pôvodnej ságy. Už sme sa ale dozvedeli, že projekt je definitívne mŕtvy, dúfať teda v jeho návrat je asi zbytočné. Nech už v štúdiu vymyslia akýkoľvek plán, dúfame, že nechystajú žiadne pofidérne spin-offy, nedajbože rebooty. To by už Alien sága naozaj nemusela rozdýchať. Mal by podľa vás Ridley Scott ostať pri kormidle? Alebo by ste dali šancu mladšej krvi?

Domů
Sdílet
Diskuse