Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2017 18:15
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Opilí slovenští filmaři skončili v Cannes za mřížemi. Po potyčce s policií má jeden z nich zlomenou ruku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Úspěch slovenského filmu Out slavili jeho tvůrci ve vazbě.

Prestižní filmový festival v Cannes patří mezi jednu z nejdůležitějších kinematografických akcí, které každoročně navštíví tisíce diváků a média plní zprávy o celebritách, které do slunné Francie vyrazily. Jedním z účastníků letošního ročníku byl i slovenský scénárista a režisér György Kristóf (35), bývalý student pražské FAMU, jehož snímek s názvem Out byl na festivalu uveden. Po premiéře následoval pozitivní ohlas obecenstva a slovenský filmař se i s přáteli pustil do bujaré oslavy. Ta se ovšem příliš utrhla ze řetězů, až se rozhodla situaci uklidnit tamější ochranka. Režiséra se pokusili vyvést z prostorů večírku. To se mu ovšem nelíbilo a tak se začal bránit.

Na pomoc mu nakonec přišli i kolegové zvukař Ján Richter a producent Marek Urban. Strhla se mela a na místo dorazila policie. Ta trojici filmařů zatkla a Jánu Richterovi dokonce při zákroku zlomili ruku. Na svobodu se Slováci dostali až po několika hodinách a příchodu Kristófovi matky, která je odvedla. György Kristóf poté napsal programovému řediteli soutěžní sekce Un certain regard dopis, v němž vysvětlil celou situaci a zdůraznil, že ochranka na jejich oslavu reagovala přehnaným způsobem. Uvidíme, zda bude mít celá záležitost nějakou dohru. Zatím z toho však vyplývá jen jedno - skvělý úspěch filmu Out po natropené ostudě tak trochu zhořkl. 

Opilí slovenští filmaři skončili v Cannes za mřížemi. Po potyčce s policií má jeden z nich zlomenou ruku
Zdroj: Facebook
Domů
Sdílet
Diskuse