Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 16:05
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tunisan dal muži bez domova stokorunu, aby se na ulici v Praze převlékl za pandu a vydělával mu peníze

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Podnikavci v Praze neví, jakými způsoby by ještě obešli novelu vyhlášky, která platí v centru města.

V Praze platí od letošního října vyhláška o buskingu, která zakázala vystupování pand, ledních medvědů a dalších obřích kostýmů. Vzhled historické části metropole se však kvůli mimořádným výdělkům snaží podnikavci narušovat a různými způsoby obcházet, aby mohli nadále vydělávat na penězích turistů.

Příkladem může být i situace ze sobotního večera, na kterou upozornil linku městské policie náhodný kolemjdoucí. Potkal obří pandu na turisty oblíbené Karlově ulici, se kterou se fotili přítomní turisté. 

Doporučeno
V Praze dostal pokutu Mickey Mouse, šaška i smrtku vyřešili strážníci domluvou. Navštívili jsme centrum po zákazu buskingu V Praze dostal pokutu Mickey Mouse, šaška i smrtku vyřešili strážníci domluvou. Navštívili jsme centrum po zákazu buskingu 16. října 2019 12:42

Po příjezdu strážníků se ukázalo, že mužem v převleku je pražský bezdomovec, kterého nalákal vynalézavý Tunisan na snadný přivýdělek. Dal mu sto korun českých, aby se převlékl za pandu a mezitím sám vybíral od turistů peníze za fotku. 

Vzhledem k vyhlášce museli městští policisté muže pokutovat„‚Podnikatel‘  sám turisty lákal na focení s pandou a vybíral za to poplatek. Strážníci přestupek muže v kostýmu vyřešili na místě pokutou ve výši 200 korun, organizátora a výběrčího v jedné osobě budou oznamovat správnímu orgánu, který bude posuzovat, zda je za přestupek také odpovědný,“ uvedla mluvčí městské police Praha Irena Seifertová.

Doplnila, že jde o patnáctý případ porušení vyhlášky týkající se buskingu. To může být pokutováno až 10 tisíci korunami.

Domů
Sdílet
Diskuse