Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 14:19
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Takto vypadají plíce člověka, který aktivně kouřil 30 let. Původně měly být použity k transplantaci, doktoři to odmítli

NEWS
Uložit Uložené

Plíce zesnulého 52letého muže měly být použity k transplantaci pro jiného člověka, když je ale vyjmuli, zjistili, že jsou v katastrofálním stavu.

Nejlepší reklama proti kouření. I takové označení dostává video, které se v posledních hodinách šíří internetem. Krátký videozáznam ukazuje, jak lékaři v Číně vyndavají plíce z těla zemřelého muže, který je chtěl původně darovat na transplantaci. Když je ale lékař Chen Jing společně se svým transplantačním týmem zkoumal, zjistil, že jsou natolik zničené kouřením, že nepřichází v úvahu, aby mohly být použity v programu dárcovství orgánů.

Doporučeno
Od Partyzánek po IQOS. V 60. letech si mohli lidé dovolit 800 krabiček měsíčně, kouřili i v nemocnicích nebo na úřadech Od Partyzánek po IQOS. V 60. letech si mohli lidé dovolit 800 krabiček měsíčně, kouřili i v nemocnicích nebo na úřadech 20. srpna 2019 21:59

Profesionál odhaduje, že 52letý Číňan musel kouřit alespoň 30 let, aby plíce vypadaly takto, informují 7news. Lékař pro lokální média prozradil, že pacient se těsně před smrtí podrobil vyšetření CT, po chvíli už byl prohlášen za mrtvého.

Z loňské studie Čínského zdravotnického centra pro kontrolu a prevenci nemocí vyplývá, že v současné době je v zemi přibližně 26,6 % aktivních kuřáků nad 15 let, jde tedy o vážný problém, který se snaží lékaři řešit i drastičtějšími způsoby. Následující video není vhodné pro lidi se slabším žaludkem.

 

Domů
Sdílet
Diskuse