Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. listopadu 2019 7:50
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Christian Bale prozradil, proč nikdy nenatočili Dark Knight 4, i když to studio Warner chtělo

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jaký je pravý důvod toho, proč jsme nikdy neviděli další pokračování?

Trilogie The Dark Knight byla úžasnou (nejen) komiksovou sérií s množstvím pozitiv, které bychom zde mohli vyzvedávat v hned několika řádcích. Je to však už otřepané a každý ví, jak dobrou práci odvedl Nolan a jeho tým. Série se stala jednou z prvních miliardových frančíz v Box Office a Warner s ní byl nesmírně spokojený. V roce 2012 dorazil finální díl s názvem The Dark Knight Rises a jen v kinech si přišel na 1,085 miliardy dolarů.

V té době šlo stále o ojedinělý jev a i přes relativně ukončený děj si diváci logicky přáli více. Čtyřky jsme se však nikdy nedočkali. Víceméně jsme počítali s tím, že ji Nolan nechtěl natočit a Warner nechtěl pokračovat bez něj a raději sérii restartoval. Detailní pravdu však prozrazuje až nyní Christian Bale, představitel Bruce Waynea a Batmana. Učinil tak v rozhovoru pro Toronto Sun.

Bale v podstatě říká, že Warner jim navrhlo i čtvrtý díl. Vzpomíná na to, jak přistoupili k pokračování po Batman Begins. Studio jim ho navrhlo a s Nolanem byli rádi. Zároveň si ale řekli, že další šanci nedostanou, a tak točili dvojku jako poslední díl (pro případ, že by opravdu Warner trojku neodsouhlasil). Tu jim ale logicky po úspěchu The Dark Knight povolili.

„Chris (Nolan, pozn. red.) mi od začátku říkal, že pokud budeme mít to štěstí a natočíme celou trilogii, tam to také ukončíme. ‚Nechme to pak už tak' říkával mi. Když za námi pak přišli s návrhem pro čtyřku, řekl jsem jim: ‚Ne, musíme se držet Chrisova snu, což bylo od počátku natočení trilogie. Nenatahujme to příliš dlouho a nedělejme hned čtyřku.'“

Christian Bale prezradil, prečo nikdy nenatočili Dark Knight 4, aj keď to štúdio Warner chcelo
Christian Bale prezradil, prečo nikdy nenatočili Dark Knight 4, aj keď to štúdio Warner chcelo Zdroj: Warner Bros.

Domů
Sdílet
Diskuse