Oblíbené jídlo z dětství v trochu vylepšené verzi, kterou i nyní rád zařadíš do svého každodenního jídelníčku.
Ovesná kaše k snídani je asi klasika mnoha z vás, ale občas si to žádá změnu. Dnes si připravíme krupicovou kaši, ale v mírně zdravější verzi, která se hodí i do fitness jídelníčku. Absolutně jednoduchý recept, ale zároveň extrémně chutný. Použijeme celozrnnou krupici a nevynecháme ani protein pro nějaký ten obsah bílkovin. Navrch krupice patří máslo, ale pokud chceme, můžeme jej vynechat nebo nahradit kokosovým olejem. Na posypání jsme použili Schoko, produkt, který můžeš najít v drogeriích DM ve tvém městě. Jde o „granko“ (směs kokosového cukru, plnotučného kakaa, pravé vanilky, skořice a mořské soli) v bio kvalitě. Zajímala nás chuť a musíme říci, že chutná opravdu dobře.
INGREDIENCE
na krupici
60 g špaldové celozrnné krupice
300 ml kokosového mléka (můžete nahradit i obyčejným nebo vodou)
1/2 odměrky vanilkového proteinu
na posyp
Schoko
skořicový cukr
kakao s cukrem
POSTUP
Proteinový prášek rozmícháme v troše mléka (nejlépe v shakeru) a vylijeme ho do hrnce. Přidáme zbylé mléko, krupici a povaříme až do zhoustnutí. Hotovou kaši posypeme Schokem, skořicovým cukrem, nebo kakaem a cukrem.
Pokud se ti recept podaří, sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit právě tímto hashtagem!
NUTRIČNÍ INFORMACE
na celkové množství (1 porce)
Kalorie: 331
Bílkoviny: 20 g
Sacharidy: 52 g
Tuky: 6 g