Frittata, jinak řečeno „co dům dal“ zalito vejci. Jednoduché a chutné jídlo, které si zkrátka zamiluješ.
Frittata. Neznámý pojem? Tak ti představujeme úžasné a jednoduché jídlo, při kterém se fantazii meze nekladou. Základem jsou jen rozšlehaná vajíčka s mlékem, zbytek ingrediencí je jen na tobě a obsahu tvé chladničky. My jsme použili ověřenou a chutnou kombinaci – rajčata, mozzarellu a bazalku. Parádní je i špenát, šunka, brokolice, cibulka či různé druhy sýrů. Vychutnat si ji můžeš jako lehké hlavní jídlo či snídani. Nejlépe chutná ještě čerstvá s tajícím sýrem.
INGREDIENCE
8 vajec
100 ml mléka
200 g rajčat
100 g mozzarelly (my jsme použili nízkotučnou, ale záleží na tvých preferencích)
sůl
koření
čerstvá bazalka
POSTUP
Vajíčka rozšleháme s mlékem, dochutíme solí a pepřem. Vajíčkovou směs vlijeme do zapékací mísy (průměr 24 cm) a naskládáme plátky rajčat, mozzarelly a čerstvou bazalku. Pečeme na 170 °C přibližně 15 minut (frittatu je potřeba během pečení průběžně sledovat a nepéct ji příliš dlouho, neboť bude uvnitř suchá).
NUTRIČNÍ INFORMACE
na 1 kousek (celou frittatu rozkrájíme na 8 častí)
Kalorie: 106
Bílkoviny: 9 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 7 g