Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 10:03
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

Resellingem můžeš v prosinci vydělat desítky tisíc korun. Těchto 23 produktů bude nejžádanějších

Resellingem můžeš v prosinci vydělat desítky tisíc korun. Těchto 23 produktů bude nejžádanějších
Zdroj: @hanzuying/Instagram
MÓDA
Uložit Uložené

O pozornost se opět popere Virgil s Kanyem, ale nesmíme zapomínat ani na Supreme

Během Black Friday výprodejů se daly u vybraných prodejců ušetřit doslova tisíce korun, ale před Vánocemi by se hodila mnohým z nás nějaké ty penízky i vydělat, ne jen ušetřit. Seznam nadcházejících releasů tenisek a kolekcí s oblečením je ale přeplněný řadou zbytečností, u kterých se značky spoléhají pouze na to, že lidé jsou před Vánocemi ochotni koupit doslova cokoliv. 

Ti zkušenější ale vědí, že v zimním období se vždy najde i pár kousků, jejichž cena bude časem ještě růst a nejbližší týdny opět nebudou opakem. My jsme si tak pro tebe připravili seznam těch nejzajímavějších věcí, na kterých si reselleři již brzy naplní kapsy.

Doporučeno
Profesionální tipy a triky, jak nakoupit ze stránky Supreme Profesionální tipy a triky, jak nakoupit ze stránky Supreme 11. listopadu 2019 10:07

30. listopad

Maison Château Rouge x Air Jordan 1 Mid Fearless

Cena: 3300 Kč

Předpokládaný profit: 1800 Kč
resell predictions december
resell predictions december Zdroj: Nike

Série Fearless Ones vyzdvihuje vybrané návrháře, umělce, značky nebo osobnosti, které bojují za prosazení své kultury ve světě a pomáhají na komunitní bázi. Provedení z této série jsou pochopitelně žádaným sběratelským kouskem a po listopadové spolupráci s návrhářkou Melody Eshan, která se dá z hlediska resellingu považovat za velmi úspěšnou, se aktuálně dostal Air Jordan do Paříže.

Lifestyleová značka Maison Château Rouge, za níž stojí Youssouf Fofana a jeho bratr Mamadou existuje již od roku 2015 a svůj název získala podle pařížské čtvrti, která je obydlená převážně lidmi s africkými kořeny. Jejich provedení tak v sobě spojuje folklórní prvky tamní kultury a odkazy na některá řemesla, ale hlavní myšlenkou je bourání předsudků vůči obyvatelům Château Rouge. Youssouf ani Mamadou sice neměli před založením své značky žádné módní vzdělání, ale díky jejich záměru dnes není Château Rouge vnímána jen v negativním smyslu a tamním obyvatelům se žije mnohem snadněji.

Doporučeno
Supreme nosil už v roce 1997, dnes vlastní první resell obchod v Rakousku (Rozhovor) Supreme nosil už v roce 1997, dnes vlastní první resell obchod v Rakousku (Rozhovor) 14. září 2019 15:16

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: Nike

7. prosince

CLOT x Air Jordan 1 Mid Fearless

Cena: 3600 Kč

Předpokládaný profit: 4350 Kč
resell predictions december
resell predictions december Zdroj: Nike

Jedním z hlavních důvodů vzniku série Fearless Ones je i 35. výročí tenisek Air Jordan 1 a vedle osobností, které ovlivňují kulturní dění v různých končinách světa se tak značka Jordan rozhodla připomenout si i některé čistě basketbalové momenty své historie. Mezi 13 vyhotoveními Fearless Ones se tím pádem řadí například i oranžovo-černá colorway Shattered Backboard 3.0 či červeno-modrá UNC z lesklé kůže. Ty bohužel pro resellery nebyly žádnou výhrou, ale profit by mohl čekat kromě výše zmíněných Maison Château Rouge spíše za verzí od Edisona Chena

Návrhář, který stojí za značkou CLOT totiž v uplynulých měsících dostal od značky Nike opět možnost vytvořit vlastní provedení tenisek Air Force 1, na které si přizval i Hiroshiho Fujiwaru ze značky Fragment Design. Hedvábný materiál s tradičním čínským vzorem se ke značce CLOT váže již od roku 2007, ve spolupráci s Nike ho využila na teniskách AF1 už čtyřikrát (2009, 2018 a dvakrát v roce 2019), ale tentokrát se dostane na siluetu Air Jordan 1 Mid. V předchozích případech se dalo hedvábí z tenisek sedřít, resp. odstřihnout, aby se tak odhalil skutečný svršek tenisek z kůže, a tím pádem se dá předpokládat, že stejnou vychytávku přinesou i tyto tenisky.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: www.sohu.com

7. prosince

adidas Yeezy Slides

Cena: 1400 Kč

Předpokládaný profit: 1000 Kč

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: GOAT

Následující větu myslíme bez jakékoliv narážky na rodinu Kardashianek, ale Kanyeho pantofle dokázaly vždy vzbudit pořádnou vlnu rozruchu. Jako první pohoršily veřejnost už v dubnu 2018 samotným konceptem, který publikoval na Twitteru, později si z něj dělal celý internet legraci kvůli tomu, že si na svatbu svého kolegy 2 Chainze obul o 3 čísla menší pár a grandiózním završením jeho pantoflové etapy se stal videoklip I Love It

Situace na pár měsíců utichla, ale Kanye se v prosinci vrací v plné parádě s finální verzí jeho už druhého vyhotovení pantoflí Yeezy. První verze, která pocházela ještě ze Season 6, se dala i přes cenovku okolo 2500 Kč koupit bez větších problémů, ale dnes je na nich čistý profit i 5000 Kč. Nová verze jeho pantoflí je vyrobena z pěny EVA, která je běžnou součástí tenisek adidas již několik let, a tím pádem se povedlo snížit i prodejní cenu. Na stránku GOAT se již dostalo několik párů, které se daly koupit během pop-upu k albu Jesus Is King, a reselleři si za ně říkají 4 tisíce až 13 tisíc korun. Podle počtu vyrobených kusů by ale mohly resell ceny rapidně klesat.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: @lasnkrsdrip/Twitter

12. prosince

Supreme Bandana Box Logo Hoodies

Cena: 4550 Kč

Předpokládaný profit: 15 000 Kč

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: Supreme

Pokud ti jde o okamžitý profit, většinou bývá jednodušší zaměřit se na tenisky. V případě značky Supreme se ale dá téměř každý týden najít alespoň pár kousků oblečení, které se dají obratem prodat se ziskem a 12. prosince tak rozdá tato newyorská značka vybraným resellerům předčasné vánoční dárky. 

Box Logo mikiny si zaslouží všechny superlativy typu nejlegendárnější, nejžádanější nebo ikonické, ale tentokrát bude jejich jednoduchý design loga v obdélníku okořeněný špetkou historie. Design s bandana vzorem totiž Supreme poprvé použilo už v roce 2001 a od té doby se do prodeje nedostal. Tyto mikiny by měly sice perfektní resell i bez něj, ale o 2,5 až 5 tisíc korun vyšší profit určitě nikomu vadit nebude. Nejhorší je ale to, jak se k nim dostat, protože boti resell mafie jsou na drop připraveni už teď.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: Supreme
 


12. prosince

adidas Yeezy Boost 380 Alien

Cena: 5900 Kč

Předpokládaný profit: 3800 Kč

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: adidas

Ve světě resellingu musíš být připraven na řadu nečekaných změn a listopadový release nové siluety 380 je příkladem toho, jak se věci dokáží změnit během pár dní. Původně se totiž měly tyto tenisky do prodeje dostat 16. listopadu na stránce adidas a Yeezy Supply, ale dva dny před releasem oznámil adidas, že release se odkládá. 15. listopadu se pak tenisky zničehonic objevily na stránce Yeezy Supply a nikdo nevěděl, co se bude dít dál. 

Dnes ale už víme, že celosvětový release bude 12. prosince a také to, že profit ve výši 2500 až 3800 korun by mohl být reálný. Horší zprávou je, že jejich dostupnost by měla být velmi limitovaná a do prodeje se tak dostanou jen u těchto 13 prodejců: A Ma Maniere, atmos, DOE, Dover Street Market, END., Kasina, KITH, Offspring, Packer, Sneakersnstuff, Social Status, UNDEFEATED, Yeezy Supply. Ne všechny z těchto stránek odesílají do Česka.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: @yankeekicks/Instagram

14.–17. prosince

adidas Yeezy Boost 350 V2 Yeezreel (Non-Reflective/Reflective)

Cena: 5600 Kč

Předpokládaný profit: 2500/7600 Kč

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: adidas

Zorientovat se mezi všemi barevnými provedeními tenisek Yeezy Boost 350 V2 bude od prosince ještě obtížnější. Kanye totiž vymyslel provedení jménem Yeezreel, které je kombinací předchozích colorways Frozen Yellow a Glow. Menší změnou by ale mohlo být chybějící poutko na patě, které bylo k svršku tenisek přišité zejména kvůli usnadnění nazouvání. 

V případě těchto tenisek jsou důležitá dvě data, neboť reflexní a klasické provedení mají zvláštní releasy. Kromě ceny je ale mezi nimi obrovský rozdíl i v rámci samotných materiálů. Reflexní provedení je pochopitelně protkané stříbrnou nití, která na fotkách odráží blesk fotoaparátu, a kromě toho by měla mít i podrážku svítící ve tmě. Právě díky těmto vychytávkám by na nich mohl být profit trojnásobně vyšší. Dosud dostupné informace ale ještě nebyly oficiálně potvrzeny, a tak musíš, opět jako v případě všech předchozích Yeezy releasů, sledovat stránky typu @yeezymafia nebo dedikované skupiny na síti Discord.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: @hanzuying/Instagram

16. prosince

adidas Yeezy 500 High Slate

Cena: 5600 Kč

Předpokládaný profit: 1300 Kč

 

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: adidas

Pokud sbíráš na populárních releasech Yeezy jedno L za druhým, vždy jsou tu pro tebe 500, které se dají koupit bez větších problémů a i u resellerů si za ně připlatíš jen 500–800 Kč. Vánočky, jak jim mnozí lidé říkají, jsou přitom jedněmi z nejzajímavějších nových modelů tenisek, jaké se v posledních letech dostaly do prodeje a nízký profit neznamená, že nejsou populární. 

Po desítkách barevných provedení v typické Kanyeho škále a jemné materiálové úpravě na nejnovější verzi Stone se ale již za pár dní do prodeje dostanou i vysoké 5OO, které na Instagramu teasovaly i celebrity jako Kourtney Kardashian nebo A$AP Bari. Tyto tenisky jsou poměrně věrnou kopií Desert Boots z Season 7 a tím pádem se dá očekávat, že v rámci profitu nepůjde o velký trhák, ale stejně jako jiné modely ze série Yeezy by mohla z dlouhodobého hlediska jejich cena ještě růst.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: @younglord/Instagram

19.–20. prosince

adidas Yeezy Boost 350 V2 Yecheil (Reflective/Non-Reflective)

Cena: 5600 Kč

Předpokládaný profit: 7600/3800 Kč

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: adidas

Kromě barevných provedení, které se téměř nedají rozlišit, to Kanye tlačí do extrémů i v rámci jejich názvů. Jeho znovuobjevená víra v Ježíše Krista se tak odrazila v jeho hudební kariéře a spolu s albem Jesus Is King nám posílá podprahové odkazy i skrze kolekce Yeezy. Hebrejské jméno Yecheil znamená něco ve smyslu „ať žije Bůh“ a vypadá to tak, že releasem těchto tenisek by mohla začít nová éra.

Yecheil je dosud jedním z nejbarevnějších vyhotovení ze série Yeezy a podle příštího leaku to vypadá tak, že barev bude na svršku tenisek 350 V2 ještě přibývat. Možná právě proto by tak stála jejich koupě za zvážení, i když reflexní verze je pochopitelně jasnou cestou k okamžitému profitu.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: @kickwhoshow/Instagram

20. prosince

Off-White x Nike Dunk Low (Pine Green/Michigan/University Red)

Cena: 4350 Kč

Předpokládaný profit: 16 500 Kč

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: Nike

V polovině roku 2019 šokoval Virgil Abloh svět příspěvkem na Instagramu, kde prohlásil, že jeho série The Ten s Nike už nebude pokračovat. Ve skutečnosti přitom ale jen přestane vytvářet nová provedení modelů, které byly součástí této série, a přesune se na jiné modely. Tuto taktiku nám začal potvrzovat už příchodem tenisek Terra Kiger nebo Vapor Street, ale ty byly podle nás spíše jen povinnou jízdou, kterou musel absolvovat kvůli tomu, že běh je pro značku Nike jedním z nejdůležitějších sportovních odvětví.  

20. prosince by se měl Virgil se značkou Nike vrátit zpět ke klasice, kterou mají fanoušci nejraději. Jeho verze tenisek Dunk vypadá opravdu úžasně. Několik párů se už dokonce dostalo do světa ještě před jejich releasem a reselleři za ně pochopitelně chtějí více než 25 tisíc korun. Vzhledem k vývoji cen předchozích tenisek Nike od Virgila se ale dá s jistotou říci, že na Dunk budou vydělávat pěkné peníze.

resell predictions december
resell predictions december Zdroj: @hanzuying/Instagram

23. prosince

adidas Yeezy Boost V3 Azael

Cena: 5 900 Kč

Předpokládaný profit: 5100 Kč

Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 16 produktov bude najžiadanejších
Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 16 produktov bude najžiadanejších Zdroj: @yeezymafia/Instagram

Jeden z modelů, který v posledních dnech nosí Kanye nejčastěji, nese pojmenování Azael, resp. Azazel, a za významem tohoto názvu se opět musíme podívat do hebrejského slovníku. Azazel je označení pro nadpřirozenou bytost, resp. padlého anděla a vzhledem k situaci kolem Kanyeho zdravotního stavu a změny životního stylu dává toto spojení význam. 

Samotný design tenisek je zajímavým pokračováním série 700, který přitom zůstává věrný předchozím verzím, ale svým vzhledem míří do vzdálenější budoucnosti. Stejně jako u všech ostatních modelů tenisek bude ze sběratelského hlediska jeho první barevné provedení vždy významné a odrazit by se to mělo pochopitelně i na ceně.

Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 16 produktov bude najžiadanejších
Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 16 produktov bude najžiadanejších Zdroj: @yeezymafia/Instagram
Domů
Sdílet
Diskuse